Oudste spelend lid Hub Habets overleden

Zondagmiddag 18 juni 2023 bereikte ons het tragische bericht van het overlijden van ons lid Hub Habets; Hub is 77 jaar geworden. Twee weken geleden zijn Hub en zijn echtgenote Evelyn slachtoffer geworden van een noodlottige aanrijding in de Wilhelminalaan. Het vechten tegen zijn verwondingen was voor Hub een te zware opgave; in alle rust heeft de familie afscheid van hem genomen. Gelukkig kan echtgenote Evelyn het ongeval navertellen en is herstellende met een intensieve revalidatie.

Hub Habets werd vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog op 10 oktober 1945 geboren en groeide met zijn broers op in Broekhem. Met Evelyn was hij al jaren onafscheidelijk en gelukkig aan de Prins Willem-Alexanderlaan. Begin maart verloor Hub nog zijn broer Louis (vader van ons oud bestuurslid Rob Habets) waarmee drie maanden later opnieuw het noodlot de familie Habets treft..

Met zijn broertjes Wiel en Louis speelde Hub praktisch zijn geheel voetballend leven bij de Valkenburgse Boys. Elke training en wedstrijd aanwezig; niks werd overgeslagen. Er zal geen elftal zijn bij de Valkenburgse Boys waar hij niet gevoetbald heeft. Overal gewaardeerd en geliefd; op Hub kon je rekenen. Het groene DNA van “de Boys” was Hub in levende lijve; nooit verzaakte hij op het veld en altijd klaar voor een helpende hand bij allerlei clubactiviteiten.


Hub in zijn jeugdjaren bij de Valkenburgse Boys

Fitheid was zijn handelsmerk waardoor Hub op hoge leeftijd nog in staat was te blijven voetballen. Na het einde van het bestaan van de club Valkenburgse Boys was het dan ook Hub met een groot aantal vrienden die in 2000 de overstap maakte naar Walram 4; juist ja, wel in het groen!

Van stoppen wilde Hub niks weten. Hub hield te veel van zijn geliefde spelletje voetbal en trainde en speelde zijn wedstrijden nog tot op zijn 75e verjaardag. En na afloop altijd even tijd voor een derde helft. Overigens speelde Hub nooit bij de veteranen want de echte competitie sprak hem veel meer aan. Dat was het laatst nog bij Walram 3 waar zijn overlijden eveneens als een grote klap is binnengekomen. Op die betreffende verjaardag hing hij zijn sloffen aan de wilgen en was daarmee gelijk het oudste afscheid nemend spelend lid van de clubs Valkenburgse Boys en VV Walram.

Voetbalminnend Broekhem, Valkenburg en de regio verliest een stylist met groot uithoudingsvermogen op de voetbalvelden. Een trouw, aimabel en loyaal lid van onze club is er niet meer. Het verlies van de zo geliefde Hub voor zijn Evelyn, zijn kinderen en zijn familie is immens groot.

Bestuur, leden en supporters van VV Walram wensen de familie Habets heel veel sterkte en kracht om zijn verlies te verwerken. Wij zullen Hub nooit vergeten. Rust in vrede, trouwe Hub.X