Kampioenschap Walram JO19-1

Toch nog even een korte terugblik op het geweldige kampioenschap van onze JO19-1 (de A-jeugd) in de 2e klasse in de voorjaarscompetitie. Van kampioenstrainer Patrick Rooding zijn nog enkele bijzondere wetenswaardigheden ontvangen.

De rood-witten van Valkenburg hebben uiteindelijk in een nek-aan-nek-race het kampioenschap voor de neus weggekaapt van naaste concurrent Bunde. Met het zelfde puntenaantal van 26 winstpunten na 11 wedstrijden maar met een beter doelsaldo van +34 versus +26 van runner-up Bunde, kon niet in het Meerssens kerkdorp maar in Valkenburg de kampioensvlag in top. En hadden dus de concurrenten uit Bunde het nakijken.

Met name de laatste 5 competitiewedstrijden heeft Walram JO19-1 een ongekende serie gehad. Met vijf dik verdiende overwinningen op een rij zonder een tegendoelpunt maar met liefst 28 rake treffers werd het kampioenschap zeker gesteld. Het behaalde succes werd dan ook in de laatste wedstrijd in Maastricht tegen SC Jekerdal uitbundig gevierd.

Dit lijstje geeft de close finish nog eens goed aan met de meest gescoorde treffers en de minste tegendoelpunten in de 2e klasse:

Een super score dus en voor sommigen bij de jeugd van Walram pas het 1e kampioenschap in hun voetbalcarrière.. Met dit klasse resultaat sluit deze hechte vriendengroep ook een jarenlange en gezamenlijke voetbalperiode bij de Walram-jeugd af. Want liefst 13 van de 17 jongeren maken de overstap naar de senioren, waarvan het merendeel de uitdaging aangaan op het 2e elftal. 2 Spelers zijn uitgenodigd voor de selectietrainingen bij de hoofdmacht van trainer Jordy Reneerkens.

De overgave van de spelers en trainer Rooding om dit jaar de jeugd af te sluiten met een kampioenschap was enorm. Een bijzondere getuigenis daarvan is het verhaal van Sander Roodenburg. Met een enorme discipline wist hij zijn gewicht met liefst 20 kg terug te brengen en was daarmee een van de matadoren van het succes. Sander zal straks een waardevolle speler worden voor Walram 2 bij zijn nieuwe trainers.

Walram JO19-1 en trotse trainer Patrick Rooding nogmaals een dikke proficiat.