Oudste lid Charel Hendriks overleden

Met de treffende woorden “De sjpies is op, dr is nieks miè te metsele” bereikt ons gisteren het droevig bericht van het overlijden van Charel Hendriks; het oudste lid van onze voetbalclub. Op 1 augustus 1948 startte Charel op 16 jarige leeftijd zijn voetbalcarriëre bij Walram; nu 74 jaren later nemen we afscheid van dit icoon van de Valkenburgse voetbalsport. Bijna 90 jaar oud. Al die tijd is Charel lid gebleven van onze vereniging.

Na zijn jeugdjaren voetbalde Charel jarenlang op het eerste elftal; pas op gevorderde leeftijd is hij op lagere elftallen gaan spelen, waarbij hij nog heel lang op Walram 3 in competitieverband heeft gespeeld. Daarna heeft hij tot na zijn zestigste nog actief bij de veteranen gevoetbald en vormde nadien samen met Marcel Pluijmen en Jeu Jennekens het leiderschap van deze oudste groep van onze voetbalclub.

Charel heeft zowel op prestatief als recreatief niveau vele grenzen verlegd en heeft als actief speler, vrijwilliger en elftalleider gewerkt aan het Walram van nu. Ondanks dat zijn gezondheid hem de laatste jaren in de steek liet, mochten we hem nog regelmatig in zijn rolstoel in Sportpark Oost begroeten. Vanuit Oosterbeemd maakte hij regelmatig een ommetje en ging dan nimmer voorbij aan Sportpark Oost. Als supporter was hij met zijn zoon nog laatstelijk aanwezig bij de laatste competitiewedstrijd van Walram 1 tegen Simpelveld 1.

Deze clubman pur sang heeft zich ook als vrijwilliger onsterfelijk gemaakt voor de club. Met name vanuit zijn kwaliteiten als professioneel metselaar is nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. De bouw van het huidig clubhuis is in 1968 mede aan zijn talrijke vrijwillige ureninzet en metselkwaliteiten te danken; ook nadien heeft hij meegewerkt aan diverse uitbreidingen van kantine en kleedlokalen.

Bovenal was Charel ook een gezelligheidsmens en een verbinder in de diverse elftallen; na afloop altijd even een pilsje in de kantine en altijd aanwezig bij alle sociale activiteiten en feestjes van de club. Met name met de Carnaval liep Charel voorop in de polonaise en zong het hoogste lied, getuige ook de foto van hem, prominent aanwezig in onze fotocollectie in de kantine.

Aan Charel gaat een iconisch en dierbaar lid verloren voor onze club. Walram lag hem altijd zeer nauw aan het hart en wij zijn hem dan ook veel dankbaarheid verschuldigd voor zijn onschatbare waarde en inzet voor de club.

Bestuur en leden van VV Walram wensen de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met het verwerken van het grote verlies van hun geliefde vader en opa.

De afscheidsdienst van Charel Hendriks wordt gehouden op vrijdag 29 juli om 13:00 uur in de aula van crematorium La Grande Suisse, Mariënwaard 61 in Maastricht. Namens de club en de groep veteranen worden twee mooie bloemstukken verzorgd voor zijn uitvaart. Tevens zal een delegatie van onze club hem de laatste groet gaan brengen.

Charel, rust in vrede. We zullen je nooit vergeten.

Bestuur VV Walram.