Walram 2 ongeslagen kampioen

Een primeur in Limburg: Walram 2 is de eerste kampioen in de reserve-klassen van District Zuid 2 KNVB Limburg. Met een klinkende zege van 1-7 tegen Maastricht West 3 werd de zo begeerde titel binnengesleept. Met een ongeslagen status en ruim vóór het einde van de competitie, is Walram 2 veruit de allerbeste ploeg in de Reserve 3e klasse A.

De promotie naar de zo gewenste 2e klasse, zat er al een tijd aan te komen doch de afgelopen twee seizoenen was Corona steeds spelbreker. “Eindelijk een trapje hoger. En ook nog eens dik verdiend”, aldus het opgeluchte trainersduo Paul Bisschops en Wil Meurders, waarbij de laatste nu al garant staat voor drie promoties in zijn trainersloopbaan bij de Walram-reserves.

Met een theoretische voorsprong van liefst 14 punten is Walram 2 niet meer te achterhalen. 16 Wedstrijden zijn in winst omgezet en volstaan is met 1 gelijkspel. Nimmer werd verloren. Het scorend vermogen van de ploeg blijkt uit het enorm doelsaldo van maar liefst +54, waarvan topscoorder Samuel van Wijhe de grootste productie voor zijn rekening nam (17x) op de voet gevolgd door Olmo Cordeweners (13x).

Walram 2 is dit jaar een mengeling van ervaren en voormalige spelers van Walram 1, gemengd met een jonge nieuwe aanwas uit de Walram jeugd van de afgelopen jaren. Van die ploeg wist het ervaren trainersduo Meurders/Bisschops een geoliede machine te maken waarbij discipline en plezier in en naast het voetbal hand in hand gingen. In deze samenstelling zal Walram 2 eveneens hoge ogen kunnen gooien in de nieuwe reserve 2e klasse, die volgend seizoen voor het eerst gespeeld wordt in een najaar- en voorjaarscompetitie.

Zondag 8 mei om 10:30 wenst Walram 2 zijn ongeslagen status te handhaven tegen de reserves van Willem 1 uit Maastricht. In ieder geval zal na afloop in Sportpark Oost de kampioensschaal in de lucht gaan en een kampioensfeest worden gehouden. Valkenburgse supporters zijn natuurlijk van harte uitgenodigd de wedstrijd en het huldigingsfeest bij te wonen.