Consumptieprijs en Statiegeld

Vanwege de prijsstijgingen in de afgelopen twee jaren en rekening houdend met de algemene prijsstijgingen die in de Valkenburgse horeca zijn doorgevoerd, heeft het bestuur besloten om met ingang van 1 juli 2021 de consumptieprijs te verhogen met € 0,10 eurocent. Dus een consumptie voor een regulier glaasje bier en fris kost vanaf 1 juli € 2,00. 1 Consumptiekaart van 10 bonnen kost € 19,00.

Statiegeld

Vanaf 1 juli 2021 wordt landelijk statiegeld ingevoerd op alle PET plasticflessen (volgend jaar ook bij blik). Walram zal dit statiegeld vooralsnog niet doorberekenen in de consumptieprijzen en zal daarom ook geen statiegeld retour geven.

Speciale inzamelbak / het goede doel

Wel bestaat de mogelijkheid te doneren aan het goede doel. Door de plastic flesjes te deponeren in de speciale inzamelbak, wordt niet alleen duurzaam met de omgeving omgegaan doch tegelijkertijd de eigen club gesponsord. Onze groothandel Bessems Dranken zorgt daarbij voor de logistiek (neemt o.a. alle PET flessen retour, levert emballagezakken en sluitstrips met club barcode). Statiegeld Nederland crediteert vervolgens het statiegeld naar de club (maken strips met club barcode, tellen de ingeleverde flessen en maken het geld over op de bankrekening van Walram). Met die sponsorbijdrage kunnen o.a. weer extra leuke activiteiten voor de Walram jeugd worden georganiseerd.