Corona maatregelen vanaf zaterdag 5 juni 2021

Na de laatste aangekondigde versoepelingen van het kabinet, zijn per zaterdag 5 juni 2021 dit de meest in het oog springende maatregelen voor Sportpark Oost:

1. Het is voor jeugdvoetballers weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen. De KNVB Regio Cup start.
  2. Senioren mogen alleen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging zonder beperkingen en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.
  3. In Sportpark Oost – alleen open voor sporters en benodigde vrijwilligers – mag het buitenterras onder voorwaarden open voor degenen die op de accommodatie aanwezig mogen zijn.
  4. Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
  5. Kleedkamers en douches mogen weer open. Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden.
  6. De sportkantines mogen tussen 6 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds de deuren weer openen, onder dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden.

Mogen ouders naar trainingen van kinderen komen kijken?

Nee, toeschouwers zijn niet toegestaan op de sportaccommodatie. Het doel van de overheidsmaatregelen is om de trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.

Mogen er bij spelers met een beperking ouders/begeleiders aanwezig zijn?

Als ondersteuning noodzakelijk is bij de sportactiviteit van een sporter dan is het toegestaan om één ouder/verzorger op de sportlocatie aanwezig te laten zijn. Voor deze persoon geldt ook dat het daar geldende protocol nageleefd dient te worden.

Mogen ouders / verzorgers die het vervoer naar uitwedstrijden verzorgen i.v.m. de KNVB regiocup voor de jeugd op de accommodatie verblijven

Ja, zijn vallen onder teambegeleiding en mogen dus op de sportaccommodatie aanwezig zijn.