Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

Tegelijkertijd is nu de fase gekomen om, beperkt en weloverwogen, iets meer risico te nemen. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht, maar de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf 1 maart deels weer open. Daarnaast mogen vanaf 3 maart jongeren t/m 26 jaar weer samen buiten sporten op sportaccommodaties, contactberoepen weer uitgeoefend worden en de detailhandel mag open voor winkelen op afspraak.

Buiten sporten

Jongeren tot en met 26 jaar mogen vanaf 3 maart met meer dan twee personen samen buiten weer sporten op sportaccommodaties. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club. Voorheen was dit alleen mogelijk voor jongeren tot en met 17 jaar. In onze club blijft de jeugdafdeling zoals gewend gewoon trainen op het aangepast weekschema van de Avondklok. En op zaterdag worden nog altijd leuke jeugdsportactiviteiten gehouden met veel spel en plezier.

De senioren van het 1e, 2e en 3e elftal blijven op de zondagochtend trainen van 10:30 uur tot 11:30 uur. Het 1e elftal traint nog een keer extra op dinsdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur. We zijn verheugd dat een groot deel van de senioren zonder 1,5 meter afstand, weer volop kan gaan trainen. De leeftijdgrens tot 27 jaar maakt het nog even ingewikkeld, dat realiseert eenieder zich. Dit vraagt wederom om inzet en creativiteit van de spelersgroep en technische staf. We zien deze versoepeling echter als een opmaat naar versoepelingen voor de leeftijd 27+, waardoor we deze leeftijdgrens hopelijk in de nabije toekomst los kunnen laten. Hopelijk kunnen dan snel de veteranen ook weer aan de bak!

Ook volleybalclub VC SEC zal bij goed en droog weer op met name de maandag- en donderdagavond op het C veld een balletje blijven slaan.

Afgelasting van alle competities/KNVB Regio Cup

Helaas is ook de KNVB op het punt gekomen dat, conform de routekaart, de competities van senioren categorie A, waaronder dus alle competities van ons 1e en 2e elftal, niet kunnen worden hervat. Dit houdt in dat er geen promotie/degradatie zal plaatsvinden en dat de indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het huidig seizoen 2020/’21. Voor deze elftallen wordt in navolging van het 3e elftal en de jeugd ook de KNVB Regio Cup aangeboden, zodra de coronamaatregelen dat toestaan. Op www.knvb.nl/regiocup staat alles verder uitgelegd. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup. Walram zal optimaal gaan meedoen.X