Walram in Ghana

De oude tenues van de JO13 zijn gespot in het Afrikaanse Ghana. Hoe bestaat zoiets? Jeugdleider Rob Ruiter, werkzaam bij de Universiteit Maastricht, heeft een mooie set meegegeven aan zijn oud promovendus Dr. John Krugu.

John Krugu is de oprichter van de Youth Harvest Foundation Ghana, een stichting die actief is in het noorden van Ghana in de regio rond Bolgatanga, dichtbij de grens met Burkina Faso (https://www.yhfg.org). De Foundation zet zich in voor kansarme jongeren, in het bijzonder jongeren die om allerlei redenen niet meer naar school kunnen, geen opleiding hebben kunnen afronden of anderszins buiten de boot dreigen te vallen.

Deze stichting biedt de jongeren de mogelijkheid toch naar school te gaan of een specifiek vak of vaardigheid te leren (naaister, metselaar, agrariër). De Foundation heeft ook een eigen voetbalteam en de tenues zijn dan ook in grote dank aanvaard.

Van John Krugu kreeg Rob Ruiter nog een berichtje. Hij schreef: “Happy New Year from these boys who could not be grateful enough for these jerseys. You need to see the joy in their face.”  Rob Ruiter hoopt snel nog een keertje weer naar zijn vriend John Krugu in Gahna te kunnen gaan en meer oude (maar nog goede voetbalspullen) mee te nemen.