Half januari besluit KNVB over herstart competities

De coronamaatregelen die zijn afgekondigd op maandagavond 14 december hebben ook gevolgen voor de plannen rondom de herstart van de competities in het amateurvoetbal. Het scenario waar de afgelopen tijd aan is gewerkt en die de KNVB deze week met alle verenigingen wilde delen, is door de duur van de coronamaatregelen alweer ingehaald door de actualiteit.
 
Wat in ieder geval duidelijk is geworden is dat een herstart van de competities op 16/17 januari er logischerwijs niet meer inzit. Dat laat de KNVB vandaag in een extra bericht weten.
 
Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. Van alle scenario’s die eerder zijn gecommuniceerd in het KNVB Plan’B, liggen er voor de seniorencompetities daarom nog twee op tafel:
  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld.
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.
Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen ‘optrainen’. De definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.
 
In een vorig nieuwsbericht is al bekend gemaakt dat Walram voorstander is van scenario 1. Eugene Heijnen zal voor dit scenario pleiten in zijn online onderhoud met Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal KNVB) op 20 januari a.s.


X