Update 5 Jeugd Walram voorzichtig weer trainen

De gisteravond door premier Rutte aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen.
In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Trainen in 2 groepen

Zo mag de Walramjeugd tot en met 12 jaar van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.
De jeugdafdeling wil onder deskundige begeleiding van de jeugd coördinator en de jeugdleiders weer voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen.
Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

Positieve invloed

Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Daarnaast kunnen ze ook weer naar het spelplezier en de omgang met hun voetbalvriendjes en -vriendinnetjes uitkijken.
Als voetbalclub zijn we daarom blij voor hen dat we weer kunnen gaan toewerken naar de heropening van de poorten van Sportpark Oost. Maar let wel, enkel en alleen voor de 2 groepen jeugdigen.
Voor senioren worden voorlopig geen trainingen aangeboden en blijft het sportpark ook hermetisch gesloten.

KNVB werkgroep

Binnen de KNVB is een werkgroep bestaande uit verschillende disciplines al enige tijd bezig met de voorbereidingen op een gefaseerde start van de voetbalactiviteiten. Nu er groen licht is om hiermee verder te gaan, worden voetbalvormen, trainingen, protocollen en tips (zoals het vaststellen van de beste route om groepsvorming tegen te gaan) verder ontwikkeld om de verenigingen, coaches en vrijwilligers straks goedbeslagen op weg te helpen en te ondersteunen door verenigingsadviseurs en technisch jeugdcoördinatoren. Gisteravond heeft voorzitter John Pisters met sportwethouder Remy Meijers contact gehad met het verzoek of Sportpark Oost vanaf 29 april mag open gaan voor de jeugdafdeling.

Jeugdcommissie en jeugd coördinator

Direct na afloop van de persconferentie van minister-president Rutte heeft het Dagelijks Bestuur via een videocall al overleg gehad over de nieuwe situatie. Een eerste lijst van maatregelen en mogelijkheden zijn al aangeboden aan de jeugdcommissie onder leiding van voorzitter Rob Ruiter en jeugd coördinator Paul Bisschops. Zo is aangegeven dat de kleedlokalen, kantine en parkeerplaats voorlopig gesloten blijven, ouders mogen kinderen alleen maar brengen en halen en mag enkel op het A veld getraind worden. Vanavond gaat de jeugdcommissie de plannen nader uitwerken; onderzocht wordt hoe het beste getraind kan worden en welke spelvormen worden aangeboden. Er wordt derhalve nog even wat geduld gevraagd en zo spoedig mogelijk worden via deze website en via de teamapps nadere berichtgevingen verstrekt. De start is voorzien vanaf 29 april.