Oud-keeper Jean Rouwette overleden

Deze week bereikte ons het droevig bericht van het overlijden van prominent oud-keeper en sponsor Jean Rouwette.

In de zeventiger jaren verdedigde Jean het doel van bovenal de lagere elftallen; het 1e elftal was net een maatje te groot.
Maar met zijn inzet en lengte was hij in de onderafdeling vaak onverslaanbaar.

De mooiste prestatie van Jean was ongetwijfeld het prachtige kampioenschap van oud Walram 3 onder leiding van de legendarische leider Jean Schillings.

Dat kampioenschap vierde Jean destijds met zijn broer Guus op hetzelfde elftal maar ook samen met oud prominenten zoals Charles Hendriks, Math Dirx, Jos Moonen, Jan Diederen, Wiel Derks, Peter Ummels, Jo Knubben, Pie Pisters, Wim Boreas en de jonkies Wil Meurders en Joep van Vliet.

Met die voetbalvrienden beleefde Jean heel veel plezier en werden nog vele successen behaald.

Naast het voetbal bestierde Jean met zijn echtgenote een sport- annex schoenenmodezaak in de Passage en naderhand aan de Plenkertstraat. Heel veel Walrammers wisten vroeger “ bie Jean” altijd een prima paar voetbalschoenen te verkrijgen met de altijd en gulle verleende Walram korting van het bedrijf.

In Jean Rouwette verliest de vereniging een prominent lid, die altijd voor zijn kameraden en de vereniging in daden en sponsoring klaar stond. “ De Lange” is er niet meer. Na een lang ziekbed moeten we afscheid van hem nemen.

Bestuur en leden wensen de familie heel veel sterkte in het verwerken van zijn verlies voor iedereen. Moge Jean rusten in vrede.