Kickoff 2018/2019 druk bezocht

Alle stoelen en statafels waren bezet tijdens de kickoff 2018/2019. Verheugend was de grote opkomst van de nieuwe JO19-1 en alle nieuwe aanwinsten voor Walram 1. Met sprekers voorzitter John Pisters, secretaris Roger Huntjens en jeugdleider/assistent jeugdcoördinator Paul Bisschops werd teruggekeken doch vooral vooruit geblikt op het nieuwe voetbalseizoen. Zowel oude als nieuwe ontwikkelingen binnen zowel de senioren- als jeugdafdeling van de vereniging passeerden de revue in een interessant programma van bijna anderhalf uur.

Ook werden de nieuwe technische en medische staf voor het nieuwe seizoen aan de aanwezigen voorgesteld. Heel bijzonder was de introductie van fysiotherapeut in opleiding Levien Linders, die op de wedstrijdzondagen dienst gaat doen als verzorger van het 1e elftal.

Verrassing van de avond was de presentatie van het nieuwe thuis- en uit-wedstrijdshirt van Walram 1 door de nieuwe club- en shirtsponsor Pop on Top. Ook werd door de voorzitter het nieuwsbericht bekend gemaakt dat in café Bonne Aparte de nieuwe jeugdhoofdsponsor is gevonden.

Hoogtepunt was de maidenspeech van nieuwbakken hoofdtrainer Ben Habets uit Maastricht. Hij gaf zijn visie en doelstelling (“één keer een periodekampioenschap”) voor het nieuwe seizoen, legde gedrags- en spelregels uit hoe om te gaan tijdens trainingen en wedstrijden, introduceerde een heuse boetepot (“Mannuh we doen het goed als die pot aan het einde van het seizoen bijna leeg is!!”), verstrekte een zomertrainingsprogramma aan de spelers om fit aan het seizoen te beginnen, gaf uitleg over de samenwerking met het 2e elftal en de JO19-1 en vertelde tot slot, dat hij vooral hield van een vechtersspirit in het toekomstig elftal: “Een pure vechter verdient bij mij altijd een extra streepje”, aldus de enthousiaste nieuwe hoofdtrainer. Aan het einde van zijn betoog deelde hij aan alle selectiespelers liefst vier formulieren uit met allerlei informatie en wetenswaardigheden over het nieuwe seizoen, dat start met de eerste training op zondag 5 augustus 2018.

Als nieuwe spelers voor Walram 1 werden de volgende acht aanwinsten aan alle aanwezigen voorgesteld: Bram van de Bergh (SV Simpelveld), Alain Cornelissen (Langeberg), Damian Goessens (Doenrade), Dave Gorenjec (EHC), Taher Laouji (EHC), Mitch Erven (RKVVM), Maikel Thewissen (RKVVM) en Florian Lenaerts (sv Meerssen). Met de terugkeer van Bas Hartog en Sven Meijers (vorig jaar niet gespeeld) en met de talenten van het 2e elftal Reno Voorjans, Sebastiaan Brune, Gino van der Heijden, Delia Dedic evenals jeugdspelers Sam Spangenberg, Joris van Kesteren en Enzo Voorjans, start trainer Ben Habets met een brede selectiegroep van liefst 29 spelers. Dat belooft een echte concurrentiestrijd waarvan de trainer zei: “Prestaties krijg je zeker met veel ontevreden reservespelers op de bank!!”.

Het oefenprogramma van Walram 1 en Walram 2 luidt als volgt:

Dinsdag 14-aug 20.00 uur
vv Scharn1 – vv Walram1 oefenwedstrijd