Nieuwe aanwinsten Walram 1

Tijdens de recente kickoff-bijeenkomst voor het seizoen 2017/2018 bij gastheer Hotel Voncken, heeft trainer Jordy Reneerkens liefst 6 nieuwe aanwinsten voor zijn selectie aan de aanwezigen mogen voorstellen. Na het verstrijken van de overschrijvingstermijn mag geconcludeerd worden dat er in ieder geval een “versterking in de breedte” plaatsvindt.

Opvallend veel oud Walrammers hebben de weg teruggevonden naar het vertrouwde Valkenburgse voetbalnest. Zo keren de gebroeders Janou en Yaël Smeets terug van hun uitstapje bij Sibbe en hebben Fabian L’Espoir en Sebastiaan Brune vaarwel gezegd tegen Bemelen respectievelijk SV Meerssen.

Opvallend zijn de versterkingen van spits Michiel Vrijens van RKSV Heer en Cem Boskurt van SVE Einighausen. Michiel Vrijens heeft eerder nog zijn sporen verdiend bij de jeugd van Fortuna Sittard en VVV Venlo. Valkenburgs ondernemer Cem Boskurt van cafetaria Dimitri Snacks brengt vele jaren voetbalervaring mee uit de hogere regionen van het Limburgs amateurvoetbal.

Dit weekend verraste trainer Reneerkens de selectie met een opvallend laatste en nieuwe aanwinst. De 24 jarige Valkenburger Michéle Meerburg heeft laten weten naar Walram terug te keren. Als jeugdspeler heeft Michéle eerder in 2007 van Walram een overstap gemaakt naar de jeugd van Fortuna Sittard; die jeugdcarriëre heeft hij daarna verlengd bij Alemannia Aachen en Jong RKC/Willem II. Nadien heeft hij zijn voetbalkwaliteiten nog laten zien bij EVV Echt, EHC Hoensbroek en de Belgische clubs KSK Bree en laatstelijk KVK Beringen.

Afgelopen zondag hebben de aanwezige supporters zich kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten; Michéle wist met zijn team en talrijke doelpunten de eerste editie te winnen van de Valkenburg Masters in Sportcomplex Oost.

Naast de komst van deze nieuwe aanwinsten zal kersvers bruidegom Patrick L’Espoir zijn rentree maken na een jaar afwezigheid vanwege een zware knieblessure. Ook worden liefst 3  JO17 spelers (B-jeugd) de gelegenheid gegeven ervaring op te doen bij de selectie van het trainersduo Jordy Reneerkens/Dave Bosch. Meest opvallend is de 15 jarige jeugdkeeper Tijn Becker die inmiddels een mooi ervaringsjaar Alemannia Aachen rijker is. Ook jonkies Ralph Cornips en Sam Spangenberg mogen komend seizoen ruiken aan het grote werk.

Walram 1 heeft overigens afscheid genomen van Demir Turkusic en Jordy Mullers, die hun loopbaan voortzetten bij RKVVL/Polaris respectievelijk VV Hellas. Doelman Patrick Ruijters blijft bij de selectie maar gaat in de technische staf Roger Huntjens aflossen als keeperstrainer.X