Jan Huijnen vrijwilliger van het jaar

Tijdens de traditionele seizoensafsluiting van de gehele vereniging op zaterdag 17 juni, is good old Jan Huijnen verrast met de mergeltegel Vrijwilliger van het Jaar 2016/2017. In aanwezigheid van echtgenote Marloes mocht Jan deze enorme blijk van waardering uit handen ontvangen van voorzitter John Pisters.

Jan heeft na zijn jeugdperiode als keeper geacteerd op het hoogste platform van Walram 1. Met illustere namen als Pie Hendriks, Jan Willems, Maurice Lanckohr, Joep Haan en de gebroeders Christophe en Aarts, heeft hij jaren het doel verdedigd van de Valkenburgse roodwitten.

Nadien heeft Jan jaren als jeugdtrainer gefungeerd binnen de jeugd van Walram en heeft daarbij zijn zoon Jef de kneepjes van het voetbalvak bijgeleerd. Na enkele omzwervingen en werkzaamheden voor de KNVB is Jan enkele jaren geleden teruggekeerd bij de jeugd van Walram.

Afgelopen seizoen is Jan jeugdcoördinator geweest voor de onderbouw bij de jongste elftallen. Een moeilijke en zware taak, die hij inmiddels heeft overgedragen aan de nieuwe jeugdcoördinator Rick Sour uit Maastricht.

Zijn vrijwilligersprijs heeft Jan met name verdiend vanwege zijn talrijke en ontelbare vrijwilligersuren aan het onderhoud en de verbetering van sportpark Oost. Tijdens de aanleg van het kunstgrasveld heeft hij accommodatiebeheerders Marcel Meijers en Jean Ramaekers bijna dagelijks terzijde gestaan met talrijke klussen. Niks was hem te veel; opvallend waren zijn technische foefjes en creatieve oplossingen voor moeilijke opgaven. Ook maakt Jan onderdeel van het nieuwe klussenteam in oprichting, dat hopelijk vanaf het volgend seizoen een ochtend per week aan de slag gaat.

Met zijn onschatbare inzet bekleed Jan een voorbeeldfunctie in de vereniging en is hij terecht geëerd met de oeuvreprijs Vrijwilliger van het Jaar.X