17e winstpartij na alle kampioensfestiviteiten

De inspanningen van alle festiviteiten rond het kampioenschap en promotie hadden wel wat sporen achter gelaten bij Walram. Op bezoek bij RKVCL – de club houdt over twee weken definitief op te bestaan – werden de kampioenen voor aanvang door de speaker van dienst netjes gefeliciteerd met het behaalde resultaat en werd ook het traditionele bloemboeket overhandigd. Vreugde en verdriet op een paar vierkante meter: Walram nog in euforische toestanden, RKVCL treurend om het voortbestaan van de club uit volkswijk Limmel.

De thuisploeg, met twee potige verdedigers in het centrum, wilde er in elk geval een wedstrijd van maken maar moest gaandeweg toch constateren dat de bezoekers, ondanks een drukke feestweek, toch wat meer voetbalinhoud hadden. Veel Valkenburgs balbezit leidde tot kansjes en kansen maar met een dubbelblanke stand gingen de teams aan de thee.

Tien minuten na de pauze betwistte VCL een doeltrap maar de scheids gebaarde terecht ‘doorspelen’. Enkele tellen later belandde het speeltuig bij Demir Turkesic die aflegde op Robert Vincken. “Buitenspel!” schreeuwde heel VCL, de grensrechter incluis. Maar opnieuw weigerde de arbiter mee te gaan en keurde de 0-1 goed.

’n Beetje hectiek kwam op bij de thuisploeg. Walram bleef bij de les en speelde opnieuw dotten van kansen uit. Het vizier stond niet echt goed afgesteld, zoveel was wel duidelijk.

Een kwartier voor tijd belandde een schot van Mike Willems voor de voeten van Daimy Nijenhuis die nu wel de bal tegen de touwen drukte: 0-2. Waar iedereen tevreden leek met deze twee treffers, schoot een van de twee ‘krijgers’ uit de defensie – verrassend – een minuut later laag de 1-2 binnen. Het vermoeid ogende Walram moest nog even aan de bak. Nijenhuis schoot op de lat én een keer rakelings voorlangs, Willems testte van afstand de VCL-doelman. In de slotminuut slalomde Angelo Rouwette door de Maastrichtse defensie, wilde de keeper omspelen maar die gaf geen krimp. De afvallende bal belandde voor de voeten van Mike Willems die de 1-3 eindstand vastlegde. Een uur later ging het in een heuse partybus door de regio waarbij ook enkele tegenstanders in de buurt met een bezoekje werden vereerd.

Van de 24 duels heeft Walram, met nog twee duels te gaan, er 17 in winst omgezet. Vijf keer werd gelijk gespeeld naast twee verliesbeurten. Goed voor 68 Valkenburgse treffers en 23 tegendoelpunten. De terechte kampioen, zoals ook de RKVCL-speaker al benadrukte.

Zondag het laatste thuisduel tegen Willem 1 waarbij alle sponsors van harte zijn uitgenodigd. Een week later het slotduel bij degradant SCG in Gronsveld.

Walram 2 moest, op bezoek bij KVC Oranje, in de slotminuut de winnende treffer van de thuisploeg incasseren. Maar de ploeg was, na een moeilijke seizoenstart, weken eerder al zeker van klassenbehoud.

Walram 3 verloor thuis van Hellas 4 met 1-5.

Walram 2, trots in de nieuwe shirts van sponsor Haselderhof

 

 X