Walram JO 11-1 najaarskampioen

Zaterdag 3 december jl. heeft Walram JO 11-1 door een ruime overwinning op ST BMR/SNC’14 JO 11-1 het kampioenschap in de eerste klasse 601 binnen weten te slepen. Met 8 overwinningen, 1 gelijkspel en een doelsaldo van 79 doelpunten voor en 12 doelpunten tegen mogen de mannen van Alfons Pluijmen en Raymond Brudnitzki zich de terechte kampioen noemen.

Met de betrouwbare sluitpost Roman Pluijmen, een ijzersterke verdediging bestaande uit Jelle Brudnitzki, Sven Beers en Marijn Weerts, uitstekende buitenspelers Niek Ruiter en Jasper Weerts en het voetbalvernuft van Zep Laeven en Artjom Manukian en af en toe de hulp van Rune Huntjes van de JO 11-2, stond er een goed gebalanceerd team dat onverslaanbaar bleek te zijn.

Cruciaal in de titelrace was de uitwedstrijd tegen ST RKVVM/Sibbe JO 11-1. Na een zware eerste helft waarbij Walram met vlagen op het middenveld werd weggetikt, moest er de tweede helft een 2-1 achterstand weggewerkt zien te worden. Na wat taktische aanwijzingen en vroeg druk zetten door Walram waren de mannen in de tweede helft heer en meester en stond er snel een 3-3 score op het scorebord. Lange tijd leek de overwinning in de lucht te hangen maar een aantal cruciale beslissingen van de scheidsrechter waren helaas steeds in het nadeel van Walram. Met nog 1 minuut te spelen landde een schitterend lobje van Artjom op de lat bij Sibbe. In de tegenaanval kreeg Sibbe nog een corner waaruit van dichtbij op de goal werd geschoten. Met een geweldige redding wist Roman de winnende treffer voor Sibbe te voorkomen. Al met al een heerlijke wedstrijd met een terechte uitslag gezien het spel in de eerste en tweede helft.

Mede titelkandidaat ST RKVVM/Sibbe JO 11-1 kan, met nog 2 inhaalwedstrijden te gaan, qua punten op gelijke hoogte komen met Walram. Daarvoor moet nog wel gewonnen worden van nummer 3 RKHSV JO 11-1, die tegen Walram hebben laten zien flink weerstand te kunnen bieden. Het verschil in doelsaldo tussen Walram en Sibbe is 33 doelpunten in het voordeel van Walram. Ook al telt het doelsaldo niet mee bij de JO 11-jeugd, de kans dat Walram op doelsaldo nog wordt ingehaald door Sibbe is zeer klein.
17 december wacht voor de tweede ronde van de KNVB-beker de zware thuiswedstrijd tegen Hellas JO 11-1. Bij winst bekert Walram na de winterstop verder en kan er gesproken worden van een top najaar voor de JO 11-1 jeugd.

img_6487 img_6509