Update onderzoek naar rubbergranulaat in kunstgrasvelden

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is maandag 31 oktober 2016 gestart met het onderzoek naar rubbergranulaat in kunstgrasvelden.

In het onderzoek van het RIVM zijn honderd kunstgrasvelden (via een zogenaamde aselecte steekproef) in Nederland onderzocht. Op zes plekken op het veld van elke vereniging, betrokken in de steekproef, zijn monsters genomen. Per plek is minimaal één liter granulaat met een stofzuiger opgezogen en in een glazen fles meegenomen naar het laboratorium. In het lab wordt het rubbergranulaat geanalyseerd.

Het RIVM heeft medegedeeld dat de resultaten van het onderzoek eind 2016 worden verwacht.

Daarnaast heeft VV Walram zich via de gemeente Valkenburg aan de Geul aangemeld bij de Vereniging Band en Milieu. Die vereniging doet parallel aan het onderzoek van het RIVM eveneens een onderzoek naar de rubbergranulaat. Dit onderzoek wordt door een onafhankelijke en erkende instantie uitgevoerd bij alle verenigingen die zich hebben aangemeld.

Dinsdag 22 november 2016 zijn bij VV Walram onder het toeziend oog van de gemeente diverse monsters genomen, die door de deskundigen verder worden onderzocht en gecontroleerd.

De resultaten hiervan worden ook eind december verwacht.

Het Bestuur.X