Walram verspeelt winst in laatste minuut

Waar winst voor het grijpen leek, resteerde voor Walram in de derby tegen Hulsberg aan de eindstreep een zuur gelijkspel. Met een rake kopbal in de allerlaatste minuut redde Dion Branje voor Hulsberg een punt en verloor Walram er twee.

Het begon in de eerste helft nog zo goed voor de Valkenburgers. Hulsberg werd vanaf het beginsignaal direct onder druk gezet en met kunst- en vliegwerk bleef Hulsberg voorlopig overeind. De openingstreffer bleef desondanks nog lang uit doch in de 36e minuut tekende Daimy Nijenhuis met een prachtige volley voor de 0-1. Dat was tevens zijn 1e competitiedoelpunt voor de rood-witten. Voor rust mocht Hulsberg nog in de handen knijpen met 2 knappe schietkansen net voorlangs van zowel Mike Willems als Olmo Cordewener.

Na de theepauze zette Walram nog even zijn offensief door met een kopbal van Angelo Rouwette op de lat. Doch hierna vergat Walram te voetballen en Hulsberg rook zijn kansen. Van verzorgd voetbal was geen sprake meer. Daarentegen steeg met de minuut de spanning en verhoogde Hulsberg de druk. Walram beloonde zichzelf nog maar met een kopkans van Kenneth Leunissen. Te weinig uiteindelijk voor de volle winst want in de 89e minuut beloonden de geel-roden uit Hulsberg zichzelf met een zwaarbevochten gelijkspel.

Over twee weken speelt Walram thuis tegen de nieuwe koploper RKVCL uit Limmel-Maastricht.

Stand aan kop na tien wedstrijden:
1. RKVCL (22); 2. Jekerdal (21); 3. Walram (20); 4. Wijnandia (20); 5. RKASV (16); 6. Berg (16).

Walram 2 verloor uit bij Kerkrade West met 3-0, Walram 3 en Berg 3 deelden de punten: 1-1. De vrouwenploeg van Walram/Hellas moest, op bezoek bij koploper Schaesberg, met een 5-4 nederlaag genoegen nemen.X