Walram – Geuldal

Walram valt in herhalingen, ongeslagen aan kop

Met enige scepsis werd uitgekeken naar de confrontatie met de buren van SV Geuldal uit Schin op Geul. Met name de uitwedstrijd verleden jaar stond bij een aantal spelers nog vers in het geheugen. Na de derby spraken de cijfers op het nieuwe scorebord duidelijke taal: 4-0.
Het was nu zaak om vanaf het eerste fluitsignaal vol geconcentreerd aan het karwei te beginnen en proberen dit anderhalf uur lang vast te houden. Maar net als in vorige duels had Walram ook deze keer weer de eerste helft als aanloop nodig om in het tweede bedrijf genadeloos toe te slaan.

Geudal miste, zo meldde trainer Tom Goossen, liefst zes spelers om diverse redenen.Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisploeg die een aantal hele en halve kansjes niet wist te benutten. Geuldal raakte nog niet in paniek en kreeg zowaar mogelijkheden. In een sterke fase van de gasten kort voor rust had het zomaar 0-2 kunnen staan. De doelpaal was de Walram-goalie een keer gunstig gezind.

Na de pauze keerde het duel duidelijk ten faveure van de roodhemden. Het tempo ging omhoog, de passes kwamen beter aan. Het duel kreeg meer het karakter van een handbalwedstrijd waarin Geuldal alleen maar gedwongen werd rond het eigen strafschopgebied te verdedigen.

Tien minuten later belandde een pass van Lars Feuler op de voluit sprintende Angelo Rouwette. Hij zette prima door op links, zette vanaf de achterlijn scherp voor waar Kenneth Leunissen er als de kippen bij was om de bal in het lege doel te tikken: 1-0. Een minuut later al weer beweging op het scorebord: Mike Willems kapte zich knap vrij rond de zestienmeter, legde de bal panklaar voor zijn linker en knalde de bal droog in de uiterste hoek langs de tevergeefs duikende Geuldal-keeper: 2-0. Ban gebroken, match in the pocket!, denk je dan. Rustig uit tikken!

Maar Walram stoomde door. Vier minuten later kon de gastendoelman opnieuw achter in het net de bal oprapen. Bij een vrije trap van Mike Willems, net buiten het strafschopgebied, fungeerde verzorger Rob Habets, op de terugweg naar de dug out en net achter het Geuldal-doel, blijkbaar als mikpunt voor Willems. Snoeihard kogelde hij de bal richting Habets tegen de touwen: 3-0. Tien minuten voor tijd dook rechterverdediger Robert Vincken plots in vrije positie op in de punt van de aanval. Bal aannemen, even goed leggen en dan met de linker – zijn ‘verkeerde’ been – de bal via een verdediger hoog in het net jassen: 4-0. Geweldig doelpunt waar de trotse maker een half uur na afloop nog zichtbaar van kon genieten.

Door de zege van Walram en het gelijke spel van achtervolger Jekerdal leidt de ploeg van Jordy Reneerkens zonder puntverlies na vier wedstrijden. Zondag ontvangt men RKVVL/Polaris, 14.30 uur in Sportpark Oost.

De tweede ploeg, met de nieuwe trainer Jos Haan, behaalde een verdiende zege uit bij de reserves van Langeberg. Na een 1-0 achterstand waren treffers van Dennis Goffin en Richard Hodiamont voldoende voor een driepunter.

Foto’s: Loe Geraards

2-0-walram-geuldal-mw bal-op-de-paal-walram-geuldal mw-legt-aan-voor-de-2-0-walram-geuldal