Nacompetitie tegen Sparta ’18 uit Sevenum

Het behalen van de verdienstelijk derde plek in de eindrangschikking van de voetbalcompetitie in de 3e klasse B, heeft Walram 1 een ticket opgeleverd voor de nacompetitie. De nacompetitie tweede/derde klasse wordt afgewerkt in drie ronden met uiteindelijk een finale op neutraal terrein.

Ons eerste elftal komt in de 1e ronde uit tegen Sparta ’18 uit Sevenum, die in de 3e klasse C geëindigd is op de vierde plek. In die klasse is s.v. Laar op ruime afstand met 76 punten afgetekend kampioen geworden.

Sparta ’18 is voor de Valkenburgers een grote onbekende. Sevenum wordt enkel en alleen gekend van Toverland! De club bestaat evenwel vanaf 19 mei 1918 en kent een historie van meer dan honderd jaar. Hun thuislocatie is Sportpark ’t Spansel. Net zoals het Rotterdamse Sparta bestaat hun tenue  uit een rood-wit verticaal gestreept shirt, zwarte broek en rode kousen.  

Sparta ’18 is een grote club met 7 seniorenteams en liefst 25 jeugdteams, waarbij de jeugdafdeling samenwerkt met het naburige SV Kronenberg (4e klasse F).

Statistieken.

Puur gekeken naar de statistieken van de afgelopen competitie lijkt Walram de betere papieren te hebben:

  Walram Sparta’18
Eindrangschikking derde klasse 3e plek 4e plek
Winst 14 x 11 x
Gelijk 5 x 5 x
Verloren 5 x 10 x
Aantal wedstrijden en punten 24 – 47 26 – 37
Doelpunten voor en tegen 47 – 24 41 – 33
Doelsaldo + 23 + 8

Maar zoals zo vaak: papier is geduldig en beide ploegen staan even sterk gemotiveerd in de startblokken voor de play-offs.  

Trainer Jordi Luijten van Sparta ’18 zal zijn eerste elftal optimaal hebben geprepareerd. En dat geldt ook voor onze trainer Jordy Reneerkens, die deze week de puntjes op de spreekwoordelijke i zet in de laatste trainingen.

Het zal dus erg spannend worden zondag om 14:30 uur in Sportpark Oost.

Ongetwijfeld zullen ook veel supporters uit Valkenburg en Sevenum aanwezig zijn.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jos Peeters, bijgestaan door de twee assistent-scheidsrechters Islam Elsayyed en F. Halmans (allen bondsofficials KNVB).

Voor supporters geldt dat de KNVB na de landelijke slechte ervaringen besloten heeft tot een absoluut en streng vuurwerkverbod (geen vuurpijlen, fakkels en rookbommen) in de nacompetitie.

Het scheidsrechtertrio zal alert zijn op deze aangescherpte regel van de KNVB.

Play-offs: hoe verder?

Stel dat Walram 1 zondag weet te winnen, wacht een nieuwe uitdaging een week later op zondag 11 juni. In de 2e ronde van de play-offs is dan FC Geleen-Zuid de volgende tegenstander, die een wildcard heeft voor de 1e ronde. Geleen-Zuid is in de 2e klasse F samen met Eijsden en Heer veroordeeld tot de nacompetitie.

En stel, stel, stel ……………..dat van Geleen-Zuid kan worden gewonnen, wacht de finale op 18 juni op neutraal terrein.

Dan is een van de volgende Noord-Brabantse clubs de mogelijke tegenstander in de finale: SSS ’18 (2e klasse G/Overloon), VV Excellent (3eklasse D/Oploo) of VV Nooit Gedacht (3e klasse D/Geffen).

DJ Fiasco, huisregels en parkeren.

Maar eerst zullen zondag 4 juni de degens worden gekruist met de Spartanen uit Sevenum. De wedstrijd wordt vanaf 13:30 uur muzikaal opgeluisterd door DJ Fiasco. Conform  de bekende KNVB regels worden drankjes op het buitenterras alleen in plastic bekers geserveerd.

Na het nuttigen van blikjes fris kunnen deze gewoon ingeleverd worden aan de bar in de kantine. VV Walram heet alle bezoekers van harte welkom. De entree is gelegen aan de Oosterweg 28b.

Bezoekers uit Sevenum worden vanwege de te verwachte drukte, geadviseerd ook gebruik te maken van de gemeentelijke parkeerplaats (betaald parkeren) aan de Burgemeester Henssingel.

Via de Oosterweg is de hoofdentree van Sportpark Oost direct bereikbaar. De zijentree via de tennisbanen is gesloten.X