Gemeentelijke Vrijwilligersdag 2022

De gemeente Valkenburg aan de Geul, de Sociaal Culturele Raad en de Vrijwilligerscentrale organiseren opnieuw een verrassende Vrijwilligersdag. De Vrijwilligersdag is een leuke, gezellige en informele dank-je-wel dag voor alle vrijwilligers uit de gemeente Valkenburg a/d Geul.

Kom jij ook?

Tijd voor een gezellig samenzijn. Actief deelnemen aan een workshop. Onder het genot van een kop koffie, een hapje en een drankje in een gezellige sfeer.

Twee beschikbare tijdblokken om in te schrijven:
Zaterdag 5 november 10:00 – 12:45 uur Tijdblok 1
Zaterdag 5 november 13:15 – 16:00 uur Tijdblok 2

Aanmelden kan via de link https://1valkenburg.nl/aanmelden-vrijwilligersdag/

Locatie Vrijwilligersdag 2022:

Encanto / Adelante Kind en Jeugd
Onderstestraat 29,
6301 KA Valkenburg-Houthem

Korte omschrijving workshops:

Intuïtief schilderen:

Tijdens deze workshop zetten we het denken even stil, en starten we na een korte meditatie in stilte om expressie te geven aan de ervaring of een lichamelijk of emotioneel gevoel van dat moment. Intuïtief kies je de kleuren en het materiaal die je wilt gebruiken. Word het een kwast, krijt, een potlood of misschien je handen; alles mag en niets moet in deze workshop. Bij intuïtief schilderen gaat het om de innerlijke reis die jij maakt tijdens het maken van een schilderij of tekening.

Rondleiding Kerk Houthem:

Tijdens deze rondleiding krijgt u info over de mooie kerk waarbij u kunt genieten van mooie orgelmuziek. U ontvangt ook nadere info over het orgel en de orgelmuziek.

Natuurwandeling:

Wandelen is niet alleen gezond voor uw lichaam, maar vooral ook gezellig. Bij deze workshop gaat u een mooie wandeling in de natuur maken samen met Hub Hounjet. Hub heeft van jongs af aan al een grote passie voor wandelen en het uitstippelen van leuke wandelroutes. De wandeling zal 1,5 uur duren, te beginnen bij Adelante, het Ingendael te doorkruisen en vervolgens een deel van de Bergse heide af te struinen en dan terug te keren naar het uitgangspunt.

Rondleiding Adelante:

Een rondleiding door het gebouw en over het omliggende terrein geven u een kijk op de dagelijkse omgeving van de kinderen.
U zult nader geïnformeerd worden over de speciale doelgroep van Adelante Kinderen en de mogelijkheden die Adelante te bieden heeft aan deze doelgroep.

Yoga:

Iedereen kan yoga beoefenen en er “beter” van worden. Om het effect te voelen hoef je geen been in je nek te leggen of een jaar in stille toewijding door te brengen. Als je kunt ademen, kun je yoga beoefenen. Zo simpel is het. Yoga is voor iedereen toegankelijk en is een van de wegen naar rust en zelfcompassie.

Film:

U kunt onder het genot van een kop koffie/thee genieten van een mooie film. Welke film?? Laat u verrassen!