Walramjeugd blijft sporten

Met de nieuwe coronamaatregelen is sporten na 17.00 uur niet toegestaan. Dit maakt het voor zowel de jeugd als senioren van Walram lastig om te kunnen blijven trainen. Maar wat is er nog wél mogelijk?

Jeugdelftallen

Na de afkondiging van de maatregelen zijn de Jeugdcommissie en de verschillende jeugdleiders meteen in actie gekomen. Snel is aan de slag gegaan met een aangepast trainingsschema voor de jeugd. Als er ’s avonds niet getraind mag worden, dan maar ’s middags!! Zo blijven de komende weken veel jeugdelftallen in de verschillende leeftijdscategorieën op de maandag-, woensdag- en donderdagmiddag toch trainen. Op zaterdag gaat de reguliere competitie gewoon door voor de jeugd. Kijk voor de wedstrijden onder de button Programma en Competitie op onze website. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot het eind van dit jaar, zo is de verwachting.

Senioren

Voor de spelers van Walram 1 en 2 zijn de druiven wel erg zuur. De competitie van de zgn. A-categorie is door de KNVB tijdelijk stilgelegd tot aan de winterstop. Alleen Walram 3 vervolgt zijn wedstrijden in de recreatieve competitie van de B-categorie. Voor de drie seniorenelftallen van Walram is trainen overdag en voor 17:00 uur praktisch onmogelijk. Hooguit wordt daartoe een poging in het weekend ondernomen.

Voor Walram 1 en Walram 2 staat de mogelijkheid van een oefenwedstrijd ook nog open. En zo heeft Walram 1 afgelopen zondagmiddag met 5-1 gewonnen van Born. Helaas nog altijd zonder publiek. Komende zondagochtend 12 december speelt Walram 1 om 11:00 uur een oefenpot in en tegen RVU 1 te Rothem-Meerssen. Walram 2 gaat hoogstwaarschijnlijk trainen en Walram 3 heeft gewoon competitie thuis om 10:30 uur tegen Bunde 4. Helaas alles zonder publiek.X