Nog een keer de corona regels

Sinds 13 november zijn er in Nederland nieuwe coronamaatregelen van kracht. Deze maatregelen hebben ook een grote impact op het voetbal.

Zo zijn toeschouwers niet langer toegestaan op de accommodaties van amateurverenigingen en wordt iedereen verzocht de accommodatie na afloop van een training of wedstrijd zo spoedig mogelijk te verlaten. Eerder is door ons bericht dat ouders van (jeugd)leden tijdens trainingen wel op het sportcomplex aanwezig mogen zijn. Dat is niet juist.

Nogmaals in samenvatting de hoofdspelregels met bijzonderheden:

  • Publiek is niet toegestaan tijdens trainingen en sportwedstrijden.
  • Houd buiten het sporten om 1,5 meter afstand.
  • Alleen personen die naast de sporters functioneel aanwezig moeten zijn, mogen het sportcomplex betreden. Denk hierbij aan bestuurders, trainers, coaches, jeugdleiders, gastheren, onderhoudsploeg, kantinepersoneel, bezoekende rijouders (maximaal 5) van jeugdteams en overige door het bestuur aangewezen vrijwilligers.
  • Sporters die klaar zijn met hun sportactiviteit worden daarna bezoekers en moeten vanuit die hoedanigheid het sportcomplex spoedig verlaten.

Verzameld publiek achter het hekwerk aan de Oosterweg wordt verzocht 1,5 meter onderling afstand te houden. Vermijd zeker drukte!

Dringend verzoek gebruik kantine

Wij verzoeken spelers, trainers, scheidsrechters, jeugdleiders en alle andere vrijwilligers om een bezoek aan de kantine zo kort mogelijk te laten duren en daarna de accommodatie te verlaten. Zo dragen wij als voetbalverenigingen bij aan het terugdringen van de besmettingen en hopen we dat straks het publiek bij wedstrijden en trainingen en het gezellige clubleven weer mogelijk wordt.

Hieronder nog even de maatregelen omtrent het kantinebezoek op een rij:

  • De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca.
  • Onze sportkantine is door de week slechts beperkt toegankelijk en sluit dagelijks uiterlijk 20.00 uur ’s avonds.
  • Zowel in de sportkantine als op het gehele buitenterras geldt dat men gebruik maakt van een vaste zitplaats (placering).
  • Om toegang te krijgen tot de kantine en het gehele buitenterras is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig.


X