Kunstlicht eindelijk vernieuwd

Sinds de realisatie van het nieuwe kunstgrasveld en de plaatsing van de bijbehorende lichtinstallatie heeft de club in de clinch gelegen met het gemeentebestuur over de lichtsterkte van de sportveldverlichting. In de ogen van de club ondersteund met gedetailleerde expertrapportages, hadden vanaf het begin 8 lichtmasten geplaatst moeten worden om het vereiste verlichtingsniveau en een gelijkmatige verdeling van het licht over het veld gegarandeerd te krijgen. Walram beschikt immers over de door de KNVB toegestane grootst mogelijke veldoppervlakte en met slecht 6 masten wordt het vereiste verlichtingsniveau niet gehaald.

Het bestuur onder leiding van voorzitter en grootste aanhouder John Pisters heeft elk jaar weer opnieuw bij de gemeente aan de bel getrokken. Uiteindelijk heeft de club de “politiek” moeten inschakelen en met die extra druk is uiteindelijk het gemeentebestuur overstag gegaan. Dat heeft ertoe geleid dat de firma ON Oostendorp Nederland uit Zwijndrecht opdracht heeft gekregen 2 extra lichtmasten bij te plaatsen op het A veld.

Van woensdag 13 t/m vrijdag 15 januari heeft een onderhoudsploeg van drie technisch medewerkers de klus geklaard. Met groot materiaal zijn twee bestaande lichtmasten verplaatst en de twee nieuwe exemplaren bijgeplaatst. Met een laser zijn vervolgens de LED-lampen exact afgesteld om zo een optimale en gelijkmatige verdeling van de sportveldverlichting te krijgen.

Met het spreekwoordelijk gezegde “De aanhouder wint”, verdient vooral onze voorzitter een grote pluim, die niet wist van opgeven en jaren zijn beste beentje heeft voorgezet en flink wat doorzettingsvermogen had. Aan politiek Valkenburg en Oostendorp een dankjewel, die het laatste zetje hebben gegeven om de juiste sportveldverlichting te realiseren, die past bij de afspraken tussen club en gemeentebestuur.

Op de fotosessie de technische onderhoudsploeg van Oostendorp uit Zwijndrecht.