Eugène Heijnen in gesprek met KNVB directeur

Covid-19 maakt van 2020/’21 een bijzonder voetbalseizoen. De maatregelen die nodig zijn om besmettingen een halt toe te roepen raken ons allemaal. Nog nooit heeft het organiseren van voetbal zoveel complexiteit en lastendruk opgeleverd als dit seizoen. Nogmaals complimenten en dank voor jullie inzet tot zover!

Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal KNVB) wil graag met verenigingen (online) in gesprek om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen over zaken waar voetbalclubs nu tegenaan lopen als bestuurder. Onze regionale verenigingsadviseur Gaby Spiertz heeft Walram uit onze regio voorgedragen het gesprek aan te gaan met de directeur amateurvoetbal; heel specifiek is de naam van ons bestuurslid Eugène Heijnen doorgegeven. De online bijeenkomst met Eugène, collega bestuurders van andere verenigingen en de directeur KNVB wordt gehouden op 20 januari 2021 (20.00 – 21.00) uur en zal geheel in het teken staan van de coronacrisis.

Aan de orde komen o.a.:

• Welke gevolgen heeft dit voor onze vereniging?
  • Waar lopen we als club tegenaan?
  • Wat verwacht de club van de KNVB?
  • Wat is goed gegaan, maar ook wat kan beter?

Wie ons bestuurslid Eugène kent, weet dat hij goed voorbereid het online gesprek zal ingaan. In afstemming met het Dagelijks Bestuur en de Technische Commissie heeft hij dan ook al een eerste vragenlijstje opgesteld waarin hij o.a. navolgende aan de orde wenst te stellen:

• Met welk scenario wordt straks de competitie herstart? Wij hebben als Walram de absolute voorkeur voor het (regionaal) opdelen van de huidige klassen in halve poules met daarin een volledige (thuis en uit) competitie.
  • Hoe heeft Walram de inzet van de KNVB richting politiek Den Haag ervaren? Wij vinden dat de gevolgen van Corona voor de amateur voetbalsport onvoldoende voor het voetlicht is gebracht, zowel in politiek Den Haag  als in de media.
  • Welke financiële steunmaatregelen kunnen we als amateurclub van de KNVB zelf verwachten? Er zijn verschillende overheidsmaatregelen, maar wat gaat de KNVB zelf nog extra doen?

Allemaal belangrijke vragen waarmee Eugène namens onze vereniging maar zeker ook namens de gehele amateur voetbalsport het gesprek aangaat met Jan Dirk van der Zee.

Eugène, heel veel succes.