Nederland in lockdown

Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Van 15 december t/m 19 januari gelden weer strengere maatregelen. Gelukkig wordt het sporten nog gedeeltelijk mogelijk gemaakt.

Hoofdregel sporten

  • Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën, en alleen buiten. De jeugdteams mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten.

Jeugdteams

Als gevolg van deze nieuwe maatregelen is per direct sporthal De Polfermolen gesloten. Daarmee komen voorlopig de zaaltrainingen te vervallen tot in ieder geval half januari. Over een eventuele hervatting van de sportactiviteiten in De Polfermolen volgt later nadere berichtgeving.

De trainingen van de jeugdteams buiten in Sportpark Oost gaan gewoon door zolang de weersomstandigheden dat ook toelaten. Jeugdleiders, spelers en ouders hebben onderling overleg hierover. De jeugd wordt geadviseerd goede sportkleding te dragen voor de winter. En neem altijd een dikke jas mee op de fiets. Ook op zaterdagochtenden en in de Kerstvakantie kunnen teams lekker blijven sporten en partijtjes onderling spelen. De jeugdleiders informeren de afzonderlijke teams.

Nog altijd blijven de kleedlokalen gesloten en geldt het publiekverbod voor ouders en andere bezoekers.

Senioren

De seniorenteams hebben besloten voorlopig een winterpauze te houden tot dinsdag  5 januari. Dan hervatten de trainingen en zullen de trainers trachten aantrekkelijke oefeningen te organiseren met de nieuwe regel “sporten alleen of met zijn tweeën”. Alle senioren worden aanbevolen tijdens deze tijdelijke pauze individueel hun conditie op peil te houden; zeker met de gezellige Kerstdagen in het vooruitzicht is een sportieve bosloop een welkome afleiding.X