Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

Het kabinet heeft gisteravond besloten om voor de komende 2 weken (tot en met woensdag 18 november), bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

Sporten

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

• Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverbad met niet meer dan 2 PERSONEN. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • De jeugd tot 18 jaar mag gewoon in teamverband blijven sporten en wedstrijden onderling met teams van de eigen club blijven toegestaan.
  • Nog altijd geen publiek bij het sporten.
  • Nog altijd blijven sportkantines, douches en kleedlokalen gesloten.

Trainen

Direct na de persconferentie van minister-president Rutte heeft de technische staf met het bestuur overleg gevoerd en is navolgende besloten:

1. Voor de komende 2 weken tot 19 november zijn de trainingen van alle senioren afgelast.
  2. Alle jeugdteams mogen op de gebruikelijke wijze wel blijven trainen en eventueel onderling ook wedstrijdjes spelen.

Volhouden

Het risico om besmet te raken blijft hoog in Nederland. Dus het volhouden van de maatregelen is cruciaal. Zoveel mogelijk thuisblijven en testen bij klachten. Drukte vermijden en afstand houden. Dat betekent voor de komende 2 weken dat de jeugd na afloop van de trainingen niet in het Sportpark blijft rondhangen maar direct naar huis gaat. Jeugdleiders blijven alert om voldoende afstand te houden, zowel onderling met collega-jeugdleiders (groepje van maximaal 2) alsmede de jeugdspelers van de verschillende teams.

KNVB

Er wordt op dit moment in Zeist hard gewerkt aan diverse scenario’s voor het moment dat de amateurcompetities voor iedereen weer kunnen worden hervat. Deze scenario’s worden binnen drie weken door de KNVB verder gecommuniceerd. De verwachting bestaat dat de competities voor de senioren en de jeugd zeker tot half december stilliggen.