Vernieuwen digitale spelerspas

Sinds het seizoen 2016/’17 werkt het amateurvoetbal met het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF).

Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken-app. De Wedstrijdzaken-app bevat ook de digitale spelerspas.

Vanaf de JO13 t/m de JO19 en bij de senioren, dient iedere speler te beschikken over een digitale spelerspas. Veel spelers hebben nog geen digitale pasfoto geplaatst; doe dat nog deze week.

Tot 1 november kunnen leden hun oude spelerspasfoto wijzigen en vernieuwen via de Voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app. Zorg weer voor een correcte en herkenbare pasfoto.

Welke voorwaarden?

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto’s te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto’s die kleiner zijn dan twee megapixel (1600×1200 px). De foto’s worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800×600 px.