Coronaregels start nieuw seizoen

Vanaf 6 augustus starten de trainingen voor de senioren. Voor en na het sporten geldt voor volwassenen vanaf 18 jaar: houd 1,5 meter afstand. Dit geldt bijvoorbeeld in de kantine, maar ook voor toeschouwers rond het sportveld.

Hieronder lees je de belangrijkste Coronaregels voor Sportpark Oost bij de start van het nieuwe seizoen.

Kleedlokaal

Sinds 1 juli mogen alle spelers weer met onderling fysiek contact trainen en wedstrijden spelen. Voor de leeftijdsgroep 18+ geldt buiten de trainingstijden en de wedstrijden nog altijd de 1,5 meterregel.

Dat betekent dat tijdens het omkleden en douchen spelers extra alert moeten zijn:

• Voor het omkleden van spelers 18+ zal indien mogelijk gebruik worden gemaakt van meerdere kleedkamers. Houd zoveel mogelijk de vereiste afstand van 1,5 meter.
  • Maak niet met meer dan drie spelers tegelijk gebruik van de doucheruimte. Houd hierbij 1,5 meter afstand.
  • Kom omgekleed naar de training.
  • Maak het kleedlokaal en de douche schoon na gebruik.

Kantine

Voor binnen geldt een maximaal aantal aanwezigen van 100 personen, die de 1,5 meter afstand in acht moeten nemen.

Voor de kantine gelden de volgende spelregels:

• De looproute: de entree is de reguliere entree onder de overkapping doch de uitgang via de nooddeur.
  • Gebruik de handgel-dispenser bij de entree van zowel de kantine als het toilet.
  • Maximaal 1 persoon maakt gebruik van de toiletruimte voor de dames en heren. Controleer telkens en wacht op je beurt voor het toilet.
  • Iedereen gebruikt zoveel mogelijk een zitplaats in de kantine. Laat zoveel mogelijk krukken en stoelen staan zoals je ze aantreft.
  • Een team-/statafel is mogelijk mits 1,5 meter afstand in acht wordt gehouden.
  • Zorg dat 1 persoon per tafel de bestellingen doet. Haal zelf de bestellingen op.
  • Betaal contactloos met de PIN.
  • Zet na afloop en bij vertrek gebruikte kopjes, glazen, bekers, flesjes etc. terug op het buffet.

Terras

Gedurende de zomerperiode zal ongetwijfeld nog veel gebruik worden gemaakt van het buitenterras.

• Onder de overkapping en op het afgerasterd terras alsmede aan de picknick banken geldt: laat alle zitplaatsen staan zoals je die aantreft!
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van de zitplaatsen en houd 1,5 meter afstand.

Tijdens competitiewedstrijden gelden verder voor het buitenterras nog de bekende regels:

• Enkel drankjes in plastic glazen of papieren bekers op het afgerasterd terras. Geen blikjes buiten en geen drankjes aan de picknick tafels.

Wedstrijden

Voor buiten geldt een maximaal aantal toeschouwers van 250 personen per wedstrijdveld. Iedereen vanaf 18 jaar en ouder neemt de 1,5 meter afstand regel in acht.

• Toeschouwers nemen plaats achter de markeringen van 1,5 meter afstand, aangetekend op de afrastering van het wedstrijdveld.
  • Het aantal voetballers en begeleiders mag niet groter zijn dan noodzakelijk is voor de voetbalactiviteit (training, oefenwedstrijd, wedstrijd).
  • Senioren 18+ zorgen voor 1,5 meter afstand tussen de trainers/begeleiders/vrijwilligers en wisselspelers onderling, ook in de dug-out of op de bank.
  • Geforceerd stemgebruik of zingen langs en in het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
  • Fair Play binnen en langs de lijnen!

En voor iedereen gelden de basisregels

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.
  • Schud geen handen.
  • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.