Walram 1 gemiddeld 21,5 jaar jong!

Met deze constatering tijdens de 9 juli 2020 gehouden Kick-off bijeenkomst seizoen 2020/2021, typeerde trainer Jordy Reneerkens heel treffend en direct zijn selectie voor het nieuwe voetbalseizoen. De hoofdmacht van de Valkenburgers is een metamorfose ondergaan en heeft de gemiddelde leeftijd flink zien dalen vanwege de explosieve groei van heel veel jeugdig talent in de selectie. Voor hoofdtrainer Reneerkens en de hulptrainers Marcel Eijkenboom en Patrick Ruijters zal het een flinke doch hele gezonde en sportieve uitdaging zijn, deze jonkies voor te bereiden op een zwaar seizoen in de derde klasse A.

Vertrekkers en nieuwkomers

De flinke verjongingskuur is een direct gevolg van het vertrek van een aantal oudere spelers. Zo keren Nigel Hollands, Mika van Loo en Maikel Thewissen terug naar hun oude cluppie RKVVM, maken Michéle Meerburg en Mike Willems de overstap naar promovendus RVU en is Angelo Rouwette overgeschreven naar LHC. De nieuwkomers zijn stuk voor stuk jongeren beneden de 21 jaar: Marko Antunic van VVV Venlo, Cornée Frissen en Brian Goessens van FC Hoensbroek, Leroy Kabangu en Rik Bayens van VV Scharn en terug op het oude nest Elijah Bartels van Legmeervogels.

Meest opvallend evenwel is de groei van de selectie met de aanwas van de vorig jaar nog bij de eigen JO19-1 spelende jongelingen: Sem Frissen, Jordy Frijns, Koen Mulkens, Tim Kurris, Raf Laeven, Sem Rohs, Seth Snouck, Koen Veugen, Paulus Waaifoort en Thomas Willems. Met ook nog eens de aankondiging dat ervaren rot Levi Meurders eveneens op een lager trapje bij Walram 2 gaat acteren, is de verjonging dan ook eenvoudig en simpel te verklaren. Overigens waren de jonkies afgelopen donderdag bij de elftalpresentatie massaal vertegenwoordigd; dat getuigt in ieder geval van heel veel gretigheid van deze jonge nieuwe ploeg van trainer Reneerkens met zijn technische staf.

De jeugd aan zet

Het was donderdag bij de kick-off nog meer jeugd wat de klok sloeg in de gastvrije en sfeervolle tuin van El Fuego (Grotestraat Centrum) van hoofdsponsor Nol Friis (Pop on Top). Met een heldere voordracht van Rob Ruiter (voorzitter jeugdcommissie) en een op momenten zelfs gloedvol betoog van Paul Bisschops (technisch clubcoördinator), werden de toekomstplannen voor de jeugd voor het komend seizoen treffend uit de doeken gedaan. De nieuwe teamindelingen werden toegelicht, het grote korps aan jeugdleiders voorgesteld en als nieuw initiatief werden de Walram Sportdagen geïntroduceerd. Elke woensdagmiddag is voor de jeugd een sport instuif gedurende de gehele zomervakantie in Sportpark Oost. Natuurlijk stond Paul Bisschops ook stil bij de ambities van Walram 1 en Walram 2 doch opvallend was zijn gloedvol betoog richting Walram 3, waarvan komend jaar het kampioenschap werd geëist. Een oproep die speler/leider Peter Delahaije deed besluiten alvast de platte kar te laten bestellen!!

Toch nog een beetje Corona

Deze avond is ook nog kort stilgestaan bij de gevolgen van de Corona pandemie voor de club. Voorzitter John Pisters en bestuurslid Eugene Heijnen gaven aan welke zware tijden de club ingaat indien niet extra financiële middelen worden aangeboord. De talrijke aanwezigen is aangegeven, dat aan het begin van het seizoen elk senior lid drie nieuwe seizoen-/steunkaarten en elk jeugdlid een lotenboekje van de Grote Clubactie gaat verkopen. Een actie die de club moet helpen gezond te blijven!

Na afloop werd nog even gezellig nagezeten met de spelers, jeugdleiders, bestuur, technische staf en diverse vrijwilligers. Een geslaagde kick-off editie 2020.

Nieuwe indeling derde klasse A KNVB

• BMR
  • FC Hoensbroek
  • FC Landgraaf
  • Heksenberg-NEC
  • KVC Oranje
  • SSA West United
  • SV Simpelveld
  • SVME
  • Sportclub Jekerdal
  • VV Hellas
  • WDZ
  • Walram
  • Weltania
  • Wijnandia

Nieuw in de derde klasse A zijn WDZ, FC Hoensbroek, FC Landgraaf en fusieclub SSA West United (RKVVL/Polaris en SCM). Allemaal mooie clubs en geduchte tegenstanders. Een echte uitdaging voor de jonkies van Walram 1.