Update 12 Verdere versoepeling Corona maatregelen

Sinds de coronamaatregelen half maart onze velden leeg achterlieten, komt het voetbal momenteel stapje voor stapje weer terug.

Versoepelingen

Het begon op 29 april voorzichtig met het jeugdvoetbal. Kinderen t/m 12 jaar mochten zonder 1,5 meter afstand van elkaar weer voetballen en jeugd van 13 t/m 18 jaar mocht dit met 1,5 meter afstand. Een kleine twee weken later ging de bal ook weer rollen voor de senioren, weliswaar ook met onderling 1,5 meter afstand. Bovendien moeten op de accommodaties de coronaprotocollen strikt worden aangehouden om de kans op besmetting met het coronavirus minimaal te houden. Deze week zijn er nieuwe versoepelingen van de maatregelen bekend geworden:

• Vanaf 1 juni mag ook de jeugd van 13 t/m 18 jaar weer zonder 1,5 meter afstand voetballen en trainen (net als eerder al de kinderen t/m 12 jaar).
  • De herstart van binnensporten waaronder zaalvoetbal is vervroegd van 1 september naar 1 juli (nog geen officiële wedstrijden).
  • Ook heeft premier Rutte bekendgemaakt dat sportkantines al op 1 juli open mogen. Eerder was vastgesteld dat dit pas op 1 september mogelijk zou zijn.

Voor al deze punten geldt wel een voorbehoud: als er weer een grote piek komt in het aantal coronapatiënten, dan kunnen deze maatregelen worden teruggedraaid.

De KNVB zal de clubs zo snel mogelijk informeren over de consequenties van de nieuwe versoepelingen.

Afspraak trainingen

Het bestuur heeft in overleg met de jeugdcommissie en technische commissie afgesproken dat alle trainingen van zowel de jeugd en senioren in ieder geval doorgaan tot 1 juli. Of daarna nog doorgetraind kan worden tot de start van de zomer-schoolvakantie op 11 juli moet nog nader worden beoordeeld. Ook eventuele verzoeken voor een incidentele groepstraining in de zomervakantie worden later beoordeeld. Alles hangt samen met de verdere ontwikkelingen van het Corona virus en de daarbij door de vereniging in acht te nemen voorzorgsmaatregelen rondom hygiëne en toezicht.

Nadere berichtgeving hierover volgt in een van de volgende updates. Blijf daarom regelmatig de website raadplegen. Zo worden via de website ook spoedig de nieuwe teamindelingen van de jeugd voor het nieuwe seizoen 2020/2021 bekend gemaakt.