Update 11 Vrijwilligerswerk gaat gewoon door!

Met de gepaste afstand van 1,5 meter onderling is deze week flink werk verricht door onze vrijwilligers-onderhoudsploeg onder leiding van hoofdopzichter René van Can.
Samen met Jean Ramaekers, Jan Huijnen, Phon Hendriks, Ben van Loo en John Pisters is het weelderig groeiend onkruid rondom het clubgebouw massaal verwijderd. Nadat broer Loek van ons bestuurslid Jean Ramaekers alle enkele weken geleden met milieuvriendelijk bestrijdingsmateriaal zijn ronde had gedaan, is deze week met hak en schoffel alle overtollig onkruid netjes geruimd.

Enkele kruiwagens vol groenafval was het resultaat van een flinke ochtend zweten in het heerlijke voorjaarszonnetje. Na afloop smaakte dan ook het zwaar verdiende kopje koffie aller heerlijkst. En opzichter René keek ernaar en was zeer tevreden!

De fotoserie van vier laat het mooie resultaat zien van een mooi opgeschoond clubgebouw.

Groot onderhoud B veld

Met de door de gemeente nieuw ingehuurde groenonderhoudsdienst Kroese uit het verre Gelderland is ook het jaarlijkse groot onderhoud gestart van het B veld. Met grote tractoren en overig materieel is het veld aangepakt en belucht. Zie de foto boven dit artikel.

In samenspraak met de gemeente moet de laatste handeling van het doorzaaien nog afgestemd worden. Dat hangt allemaal samen met het per 26 mei ingesteld sproeiverbod via waterafname uit de Geul. Pas wanneer de gemeente ontheffing krijgt van het Waterschap om beperkt het veld te mogen sproeien, eerst dan is het verstandig het B veld met extra en nieuw gras door te zaaien. Hopelijk gaat dat allemaal niet te lang duren met het droge weer.

Dat ontheffing van het sproeiverbod noodzakelijk is, getuigt momenteel de toestand van het C veld. Daar wordt nog even gewacht met het groot onderhoud omdat de jeugd en volleybalclub SEC nog volop in training zijn. Maar nu die trainingslocatie nabij de parkeerplaats in slechts 2 weken tijd enorm geel is verkleurd en een heel dorre uitstraling heeft, verdient dat veld heel snel enkele sproeibeurten uit de Geulwater.

Weer allemaal aan de bal!

Ondertussen zijn praktisch alle teams weer volop in training. Als laatste hervatten ook de veteranen vanaf zaterdagmiddag 6 juni hun sportactiviteiten. Die zullen straks zeker geen last hebben van de 1.5 meter afstandsregel……..

Daarvoor wordt wel alle ruimte en tijd genomen! En zelfs is gedacht aan een aperitiefje na afloop op een netjes van te voren gereserveerde locatie van onze jeugdsponsor De Michiel Bar Bistro aan het Theodoor Dorrenplein.

Dat het plezier ervan afstraalt bij de trainingen getuigt bijgaande video van onze hoofdmacht Walram 1.