Update 10 Welkom Marcel Eijkenboom en VC S.E.C.

Waar in Coronatijd nog velen met een brede boog langs elkaar lopen, kunnen ook wel eens verrassende ontmoetingen plaatsvinden. Volleybalclub S.E.C. mag voorlopig nog niet in sporthal de Polfermolen trainen. Wel mogen zij in de buitenlucht trainen. Sinds twee weken hebben de springveren van de Sixup Eagles Combinatie hun alternatieve trainingslocatie ingericht op de speelweide tussen Sportpark Oost en de Geul.

Omdat de hobbelige terreinomstandigheden veel risico’s opleveren voor de nodige enkelblessures, hebben volleyballers en voetballers de handen in elkaar geslagen. Voorzitter Ruud Janssen van S.E.C. en onze secretaris Roger Huntjens hebben deze week een extra inspectie gedaan van het C veld. Het veld heeft een voor volleyballers betere conditie dan de speelweide. En er is genoeg ruimte om te trainen. Op de vrije maandag- en donderdagavonden worden voortaan de volleybalnetten gespannen en menig balletje geslagen. Welkom S.E.C. in Sportpark Oost.

Nieuwe update trainingsschema

Met de komst van de volleybalclub is tevens het trainingsschema aangepast. Let op: ook hebben een aantal teams geruild en zijn enkele trainingen vervallen. Bekijk hier de laatste nieuwe versie van het trainingsschema en het corona protocol.

Marcel Eijkenboom

Nog zo’n verrassende ontmoeting was deze week de komst van de nieuwe assistent-trainer annex elftalleider Marcel Eijkenboom. De geboren Maastrichtenaar en inwoner van Eijsden gaat per direct trainer Jordy Reneerkens assisteren bij de selectiegroep van Walram 1. Zijn jeugdvoetbaljaren heeft hij voornamelijk gesleten bij RKVVL waarna hij als trainer-coach voor de jeugd bij die club aan het werk is gegaan. Na 25 jaar belandde hij in de zaalvoetbalwereld bij De Kilo en zvv Campus. Het veldvoetbal bleef trekken en zo belandde hij bij SVME en VV Eijsden.

Heel bijzonder was ook zijn jarenlange scoutingwerk voor MVV en het Belgische KRC Genk; bij de laatste club scoutte Marcel voornamelijk in de leeftijd U12 t/m de beloften en de nationale selecties van België. Na zijn Belgische avontuur is Marcel 6 jaar als Hoofd Jeugd Opleidingen HJO bij VV SCHARN actief geweest, waarvan ook nog 1 jaar als assistent trainer bij SCHARN 1. Het nieuwe assistentschap bij Walram 1 gaat Marcel combineren met scoutingwerk voor Roda JC. Met Marcel krijgt de nieuwe en vooral jeugdige Valkenburgse selectie een goede en ervaren kracht erbij.

Welkom Marcel Eijkenboom.