Update 7 Extra veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen

In Update nummer 6 is aangekondigd dat vanaf woensdag 29 april de Walram jeugd weer mag gaan trainen. In die update wordt verwezen naar diverse gedragsregels om weer verantwoord te kunnen gaan sporten.

De landelijke sportkoepel NOC*NSF heeft vanmiddag een nieuw en extra Protocol verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar gepubliceerd. In dat protocol zijn belangrijke veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen opgenomen en in het bijzonder voor de jeugd, die weer buiten gaat sporten.

De club adviseert ook deze regels van de belangrijkste landelijke sportkoepel goed te lezen. Vraag daarbij vooral de hulp van je ouders. Neem samen deze regels door.

Speciale algemene regels voor iedereen:

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
  • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19).
  • Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.
  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar).
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

Speciaal voor de trainingen van de jeugd:

• Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet.
  • Was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
  • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek van Sportpark Oost.
  • Douche thuis en niet in Sportpark Oost. De kleedlokalen zijn gesloten.
  • Vermijd het aanraken van je gezicht.
  • Schud geen handen;
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan in het sportpark en ga direct daarna naar huis.