Update 6 Woensdag 29 april start jeugdtrainingen

Nu het kabinet en de gemeente voorzichtig weer ruimte aan de jeugd geeft om te sporten, kan vanaf woensdag 29 april getraind worden door de Walram-jeugd. De senioren moeten nog even wachten en geduld hebben.

Trainingsschema

De Jeugdcommissie en Jeugdcoördinator Paul Bisschops hebben niet stil gezeten en inmiddels een nieuw trainingsschema met bijpassende gedragsregels samengesteld. Kijk in het schema naar je trainingstijden en lees de gedragsregels samen met je ouders door en volg de instructies en aanwijzingen straks nauwgezet op.

DOWNLOAD TRAININGSSCHEMA (PDF)

Zo lees je, dat je thuis je trainingspak moet aantrekken en na afloop gewoon weer thuis gaat douchen. Je komt met de fiets naar het sportpark alléén via de Oosterweg. Het is erg belangrijk dat je de aanwijzingen in de gedragsregels en de instructies van je jeugdleider goed opvolgt. Met het opvolgen van deze gedragsregels leveren we samen een belangrijke bijdrage om de corona onder controle te krijgen. We moeten het dus samen doen!

Twee groepen

De jeugdleiders hebben inmiddels bijzondere instructies en oefenstof aangereikt gekregen voor 2 groepen:

1. Spelers 6 t/m 12 jaar (JO7 t/m JO12): mogen in teamverband trainen met partijtjes/geen oefenwedstrijden.
  2. Spelers 13 t/m 18 jaar (JO13 t/m JO19): individueel trainen op 1,5 meter afstand/ geen partijtjes/geen oefenwedstrijden.

Vooral van de oudste jeugd wordt veel discipline gevraagd de vooral individuele oefen- en training stof adequaat uit te voeren met inachtneming van de befaamde anderhalve meter afstand van je medespeler. Dat zal best even wennen zijn maar Jeugdcoördinator Paul Bisschops en Hoofdtrainer Jordy Reneerkens van Walram 1 helpen de jeugdleiders met voldoende voorbeeld trainingen, waarmee deze bijzondere 1,5 meter regel kan worden opgevolgd.

Geen ouders in Sportpark Oost

Het kabinet en de gemeente hebben Walram nadrukkelijk gevraagd om de landelijk verplicht gestelde regel, dat ouders alleen maar de jeugd mogen brengen en halen, strikt te handhaven. De club begrijpt dat de ouders en/of opa en oma graag weer de jeugd willen zien voetballen. Dat snapt iedereen doch de club doet een dringend beroep afstand te houden en de jeugd enkel te brengen en te halen nabij de entree aan de hoofdingang in de Oosterweg.

Tijdens de trainingen wordt het sportpark gesloten en ook de toegangspoort nabij de tennisbanen blijft gesloten. Ook de kleedlokalen, kantine en parkeerplaats blijven gesloten. De jeugd wordt zoveel mogelijk gevraagd gewoon met de fiets naar de training te komen.

Trainingen voor niet-leden

Vanwege de bijzondere tijden van de Corona crises stelt de vereniging jeugdigen, die geen lid zijn van VV Walram, in de gelegenheid gratis mee te trainen. Daarvoor dien je te zorgen voor een voor-aanmelding bij onze jeugdcoördinator Paul Bisschops via de email paul.bisschops@outlook.com. Die tijdige aanmelding is noodzakelijk voor een correcte indeling in de juiste leeftijdscategorie van de verschillende groepen en teams. Niet leden beschikken uiteraard over een eigen tenue en voetbalschoenen.

Sportpark Oost blijft gesloten

Buiten de trainingstijden van de Walram jeugd blijft Sportpark Oost hermetisch afgesloten. Voor de tijden anders dan de trainingstijden geldt nog altijd de gemeentelijke noodverordening en is het complex gewoon gesloten.

Tot slot

De honger naar de bal is nooit eerder zo groot geweest. Met de versoepeling van de landelijke sportregels voor de jeugd staan we pas aan het prille begin van een lange weg terug. Zoals eerder gezegd moeten de senioren nog even geduld hebben. Zij moeten vooral thuis en met individuele hardlooptrainingen in het bos fit blijven.

Vooralsnog hebben we met z’n allen heel veel voetbalheimwee. Gelukkig dat de jeugd nu een eerste voorzichtige start mag maken. En voor alle anderen: Volhouden! en

Blijf gezond!