Landelijke opschoondag 21 maart 2020 / Nederland Schoon

Op zaterdag 21 maart 2020 is de 18e editie van de Landelijke Opschoondag. In de week ervoor organiseren veel scholen opruimacties. De gemeente Valkenburg aan de Geul is groot Supporter van Schoon en roept verenigingen op aan deze actie aandacht te geven. Natuurlijk zijn wij als vereniging ook Supporter van Schoon.

Nog te vaak treffen onze vrijwilligers in en rondom Sportpark Oost afvalresten en zwerfvuil aan. Dan gaat het met name om sigarettenpeuken, kauwgom en verpakkingsafval zoals snoepwikkels, flesjes, blikjes en patatbakjes. Met name worden nog te vaak blikjes en plastic restanten aan de randen van de sportvelden maar bovenal langs de toegangs- en wandelpaden rondom het sportpark aangetroffen.

Met deze actie roepen wij alle leden en supporters nog een keer extra op het afval te deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken en afvalkliko’s in het sportpark. Gooi zeker geen blikjes of andere restanten in de bermen van de paden rondom het complex. Bespaar het nog mooie aanwezige groen van deze rommel.

‘Samen een bijdrage leveren aan een schone, zwerfafvalvrije leefomgeving.’

En natuurlijk doen we dat niet alleen op 21 maart maar uiteraard het gehele jaar door.

Dankjewel namens alle vrijwilligers van de vereniging die wekelijks de schoonwerkzaamheden verrichten.