Speler van de week: Ryo In de Braekt

Mijn naam is Ryo In de Braekt, ik ben 10 jaar en speel op JO11-2G. De G staat voor gemengd teamomdat we ook een meisje (Faye) in ons team hebben. We spelen 8 tegen 8 op een groter veld dan vorig jaar. Ik speel sinds twee jaar voetbal bij Walram. En dat doe ik met heel veel plezier. In het begin vond ik het allemaal heel moeilijk en lukte me nog niet zoveel. We trainen twee keer per week en spelen op zaterdag de wedstrijden. Na twee jaar trainen heb ik veel geleerd en gaat het inmiddels al stukken beter. We hebben echt een superleuk team.

Ik speel voornamelijk in de verdediging. Mijn sterke punten zijn snelheid en tackles. Afgelopen seizoen hebben we bijna alles verloren. Toch zijn me blijven doorzetten en blijven trainen. Daardoor hebben we onze laatste wedstrijd tegen Jekerdal kunnen winnen. Dat was echt cool.Alsof we kampioenen waren zijn we van het veld gelopen.

Mijn favoriete spelers zijn Messie en Frenkie de Jong. Beide echt goede voetballers. Ik hoop dat ik ooit zo goed wordt dat ik zelf in het 1ste van Walram mag spelen en dan Spelers van de Week mag begeleiden zoals ik dat deze week mag ervaren.