Bekersensatie Walram 1 – Hulsberg 1

Traditioneel wordt voorafgaand aan de reguliere competitie de 1e ronde gespeeld van het KNVB bekerprogramma. In die ronde is Walram 1 ingeloot in een poule met streekgenoten sv Hulsberg 1, RKVVM 1 uit Margraten en RKIVV 1 uit Ingber. Meest verrassende tegenstander is ongetwijfeld het bekende voetballend vriendenteam uit Ingber; in de laatste 50 jaren van de Walram historie is RKIVV nooit tegenstander geweest van de Valkenburgers in een KNVB competitie.

Veel bekender zijn natuurlijk de gasten uit Margraten en Hulsberg. Waar Margraten afgelopen seizoen in de 3e klasse een stapje terug heeft moeten doen, liep Hulsberg de promotie naar de 3e klasse juist mis. Nog vers in het geheugen gegrift staan de laatste wedstrijden tegen de Beumerwalders van een paar jaar geleden. Dit wordt dan ook de bekersensatie in deze poule op zondag 8 september in Sportpark Oost.

Het volledig programma luidt:
Zondag 1 september 14:30 uur RKVVM 1 – Walram 1
Zondag 8 september 14:30 uur Walram 1 – sv Hulsberg 1
Zondag 15 september 14:30 uur RKIVV 1 – Walram 1

Walram 2 en Walram 3
Walram 2 is ingedeeld in een poule met Groene Ster 2, Weltania 2 en Sporting Heerlen 2. Op het eerste oog een heel zware poule voor de Walram reserves maar kansen zijn er natuurlijk altijd.
Walram 3 bekert in zijn poule tegen RKVVM 4, Geertruids Boys 3 en WDZ 4. Echte Heuvelland derby’s waarbij het derde elftal zeker voor een verrassing kan zorgen.
Voor het volledig programma en tijden zie onder tabblad Programma of op de app Voetbal.nl.

JO19-1 bekert tegen MVV
Ook in de jeugd wordt het bekerprogramma afgewerkt. Het vlaggenschip van de jeugd de JO19-1 (A jeugd) heeft een zeer zware loting: MVV JO17-1, Voerendaal JO19-1 en Scharn JO19-1. Allemaal ploegen die al een aantal jaren op een hoger niveau acteren dan onze oudste jeugdigen. Ongetwijfeld zal trainer Jos Reneerkens zijn manschappen voor 200% prepareren voor deze drie zware matches. Walram JO19-1 trapt deze poulefase af tegen MVV op zaterdagmiddag 31 augustus om 14:45 uur in Sportpark Oost.