Jeugdproject JO21 met Reggy Spangenberg

De Technische Commissie start in samenwerking met Reggy Spangenberg het zogenaamd JO21 project.

Met het project gaan talentvolle JO19, JO17 en jeugdige senioren spelers met en tegen leeftijdsgenoten onder de 21 jaar voetballen om zodoende de stap naar de senioren te verbeteren en te bevorderen.

VV Walram stelt de doelstelling om meer spelers uit de eigen jeugdopleiding in te passen in het 1ste elftal. Op termijn streven we er naar om iedere wedstrijd met minimaal 7/8 eigen opgeleide spelers in de basis van Walram 1 te starten. Om spelers sneller op het gewenste niveau te krijgen, verdienen de jonge talenten meer aandacht.

Het project met extra JO21 wedstrijden is een middel om dit proces te verbeteren. Jonge talentvolle spelers met en tegen elkaar laten spelen, waardoor de sportontwikkeling extra wordt doorgezet. Wedstrijden waarin het resultaat niet voorop staat maar waarbij de focus ligt op het (samen)spel. Een groeiproces dus. Reggy Spangenberg is belast met de jaarplanning, programmering en de afstemming tussen de jeugd en de senioren. Hij onderhoudt ook de contacten met de ouders.

Reggy streeft met de huidige trainersstaf naar 4 centrale JO21 trainingen per seizoen en voor de zomer wil hij nog een aantal ( minimaal 2 ) wedstrijden spelen. De 1ste wedstrijd van de JO21 wordt op 10 januari 2019 gespeeld in en tegen VV Berg JO21.