Pastoor Eugène Huids overleden

Op vrijdag 31 augustus overleed in zijn ziektebed in het hospice van Valkenburg in de gezegende leeftijd van 90 jaar pastoor Eugène Huids.

Sinds zijn aanstelling in 1986 als pastoor in de parochie OLV van Altijddurende Bijstand in Valkenburg, is de van oorsprong geboren Viltenaar actief geweest als geestelijk adviseur van VV Walram.

In al die jaren heeft hij niet alleen vanuit zijn geestelijke ambt de vereniging bijgestaan maar was hij jaarlijks tijdens talrijke thuiswedstrijden van het 1e elftal als fervent supporter langs de lijn aanwezig.

Ook na zijn eervol ontslag in het jaar 2000 heeft hij in zijn emeritaat de vereniging als geestelijk adviseur blijven bijstaan. Hoogtepunt is ongetwijfeld zijn inzegening geweest van het volledig gerenoveerd en vernieuwd sportpark Oost (zie foto).

Onvergetelijk zijn de talrijke kwartiertjes in de rustpauze waarbij pastoor Huids steevast het bestuurslokaal bezocht. Onder het genot van een kop koffie en stukje vlaai werd over en weer lief en leed maar bovenal ook zijn passie voor de voetbalsport gedeeld.

Op donderdag 6 september is pastoor Huids in eigen familiekring begraven na een indrukwekkende afscheidsmis in de HH Nicolaas en Barbara kerk. Namens de vereniging heeft onze secretaris en tevens jarenlang buurman van pastoor Huids de condoleances aan de familie uitgebracht.

Met het overlijden van Eugène Huids is voor de vereniging een belangrijk steunpilaar maar een even zo groot en trouw supporter heengegaan.