Tropische start trainingen

Onder tropische temperaturen werd zondag 5 augustus de eerste training afgewerkt van het nieuwe voetbalseizoen. Onder opvallend grote belangstelling van veel supporters meldden zich 30 spelers van de brede selectie van Walram 1 en 2 op het ochtendappèl van de nieuwe trainer Ben Habets. Met assistent Patrick Ruijters en trainer 2e elftal Dave Pasmans was door de technische staf een eerste zeer gevarieerde training uitgezet met verschillende technische en conditionele onderdelen. Tussendoor werd regelmatig even een drinkpauze genomen waarvoor liefst zes verschillende kratjes moesten worden aangedragen.

Aan het begin van de training werden in een groot kringgesprek (zie foto) nog eens de gedragsregels en werkafspraken door Ben Habets doorgenomen. Zijn sportmonoloog en peptalk had direct de aandacht van de voltallige groep. Een groep waaronder ook voor het eerst de nodige nieuwkomers bij aanwezig waren. Allen luisterden met veel aandacht naar de technisch leider voor het nieuwe seizoen. En daarna werden na enkele frivole rondotjes de spieren losgemaakt voor een eerste lekkere training in een grote reeks, passend in het voorbereidingsprogramma van Walram 1 en 2 richting de eerste oefenwedstrijden alsmede de bekercompetitie.

Langs de lijn werden door een twintigtal eerste supporters al de eerste voorspellingen van het nieuwe seizoen gemaakt. Na het matig afgelopen seizoen waren nu de verwachtingen toch weer wat optimistischer en werd zo waar al gesproken over mogelijk een periodetitel.
Het is even afwachten dus!!

Ook maandag 6 augustus hervatte de JO17-1 (voormalige B1) onder leiding van trainer Jos Reneerkens de eerste jeugdtraining.
De overige jeugdteams starten vanwege de zomervakantie geleidelijk aan ook met de voorbereidingen; de zomerstop is definitief 20 augustus voor de jeugd voorbij.X