John Hanrats Vrijwilliger van het Jaar 2018

Tijdens de jaarlijkse slotmanifestatie rondom de afsluiting van het voetbalseizoen 2017/2018 is wedstrijdsecretaris John Hanrats als Vrijwilliger van het Jaar 2018 benoemd. Het bestuur heeft niet lang hoeven na te denken over deze mooie eretitel voor John gezien zijn talrijke vrijwilligersactiviteiten voor met name de jeugd van Walram.

Vrijwel dagelijks verzorgt John het lastige wedstrijdsecretariaat van de jeugdafdeling van onze vereniging. Wedstrijdprogramma vaststellen, wedstrijden verplaatsen, overleggen met jeugdleiders en tegenstanders, afstemming met de competitieleider van de KNVB: allemaal heel belangrijke taken waarvan een gemiddeld lid van onze vereniging niet eens weet van heeft. Maar o zo belangrijk! Samen met wedstrijdsecretaris senioren Stuf Boumans wordt in het vrijdagochtendoverleg op het terras van Hotel De Kei wekelijks het draaiboek voor het weekend vastgesteld: wedstrijdschema’s en kleedlokaalindelingen worden dan samengesteld om alle elftallen zo goed mogelijk te faciliteren in het voetbalweekend.

Ook verzorgt John de toernooikalender zodat telkens alle jeugdelftallen keuzes kunnen maken aan welke toernooien deelgenomen kan worden. Als lid van de jeugdcommissie denkt hij ook mee over het jaarlijks trainingschema en stelt hij voor de KNVB het gewenst competitie-tijdschema van de thuisspelende jeugdelftallen vast. En alsof het nog niet goed genoeg is, assisteert John regelmatig als jeugdleider en grensrechter. En de laatste 2 jaren heeft John zich ook nog eens gemanifesteerd als superkok achter de BBQ’s tijdens de slotmanifestatie.

Kortom: een vrijwilliger uit duizenden met gouden handen! Proficiat John met je eretitel Vrijwilliger van het Jaar 2018. Dik 200% verdiend. De vereniging mag hopen dat John nog lang als lid van de jeugdcommissie en wedstrijdsecretaris aan de vereniging verbonden blijft.