Wedstrijdverslag Leonidas 2 – Walram 2 1 mei 2018

Dinsdag stond een inhaalwedstrijd op het programma. De Walram reserves speelden op 50 meter na bijna internationaal; de Belgische grenspaal kon je zien liggen. Het team speelde namelijk in Wolder tegen de plaatselijke trots Leonidas 2. Zoals iedere club waarschijnlijk altijd zou doen, stelde Leonidas ook de nodige spelers van het eerste op. Walram deed dat niet, en zo moesten de mannen het geheel op eigen kracht doen. Wel weer met kersverse “aankoop” Richard Hodiamont in de punt van de aanval en Yaël Smeets terugvechtend van een langdurige enkelblessure. Het vertrouwen werd weer gegeven aan de mannen die afgelopen zondag een dik verdiend punt uit het vuur sleepten tegen RKVVM 2.

De boys begonnen sterk aan de wedstrijd en lieten direct zien waarvoor ze gekomen waren. Na een kwartier spelen diende zich al direct een goede kans aan. Richard Hodiamont vocht zich knap langs een verdediger door en bracht de bal op maat voor. De voorzet werd echter gemist. Vijf minuten later was het good old John Leurs die de bal op maat gaf aan Sam van Wijhe, die helaas deze goede mogelijkheid verprutste. In de 35e minuut had Sebastiaan Brune de 0-1 op zijn schoen; de bal ging echter net over. Weer een minuutje later was het opnieuw John Leurs, die de 0-1 op zijn slof had. Zijn schot ging echter net voorlangs. Als jezelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel!! Uit een korner was het raak. In de 41e minuut was het Leonidas 2 dat totaal tegen de verhouding in 1-0 op het bord zette. Walram 2 gaf echter niet op en bleef bloed ruiken. In de 44e minuut was het dan raak. Een voorzet van de zeer sterk spelende Reno Voorjans werd perfect binnen gekopt door Richard Hodiamont, 1-1. Dit was ook de ruststand.

Voordat Walram 2 goed en wel op het veld stond in de tweede helft, scoorde Leonidas 2 in de 46e minuut de zeer onterechte voorsprong, 2-1. Vanaf toen was het echter Walram 2, dat het spel bepaalde. Leonidas 2 kwam niet meer van de helft af en kans op kans volgde voor de rood witten. Ook werd het een foutenfestival van de scheidsrechter, die wat verschillende schandalige overtredingen over het hoofd zag. Walram 2 liet zich echter niet uit de tent lokken en scoorde in de 59e minuut de dik verdiende gelijkmaker door Yaël Smeets. Vanaf die fase was Walram 2 echt heer en meester en was het wachten op de voorsprong. Die kwam er ook. Acht minuten voor tijd scoorde uitblinker Reno Voorjans de dikverdiende voorsprong, 2-3. Deze stand kwam niet meer in gevaar en drie dik verdiende punten gingen in de tas terug mee naar Valkenburg . Komende zondag spelen de rood witten thuis tegen Willem l 2. Bij winst zijn de mannen definitief weg onderin !