Wedstrijdverslag Walram 2- RKVVM 2 zondag 29 april 2018

Zondag stond er voor Walram 2 weer zo’n alles of niets wedstrijd op het programma. Omdat de “Jonkheid Boet de Poort” de Meiden ging planten, had het team te maken met de nodige afmeldingen. Ook de afwezigheid van aanvoerder Sven Hamers werd als een flinke aderlating gezien. Op nog geen twaalf uur voor aanvang van de wedstrijd werd er nog een afmelding van een basisspeler ontvangen. Zo heel vlug geteld miste het team vijf vaste basisspelers. Op voorhand zou je dus zeggen dat de ploeg een moeilijke zondagmorgen tegemoet gaat. Niets was minder waar.

Met alle vervangers stond vandaag een team!! Bijna iedereen speelde op een andere positie dan hij normaal gewend was. Chris van Esch van de JO17 werd vandaag als 12e bijgeschreven op het formulier. Walram 2 pakte vanaf minuut één het heft in handen en speelde alsof het leven er vanaf hing. Aan inzet ontbrak het niet. Toch was het RKVVM 2 dat een beetje tegen de verhouding in op 0-1 kwam. Walram rechtte de rug en binnen twee minuten was het gelijk. Na goed voorbereidend werk van kersverse nieuwe aankoop Richard Hodiamont was het Nick die de terechte gelijkmaker scoorde in de 21e minuut: 1-1. Walram 2 bleef brutaal de betere ploeg en scoorde in de 35e minuut de terechte voorsprong. John Leurs tekende voor de 2-1 ruststand.

Walram 2 kwam sterk uit de kleedkamer. Ze bleven hoog druk zetten en maakte het RKVVM 2 moeilijk. In de 64e minuut was het Walram 2 dat de wedstrijd definitief op slot had kunnen doen. Sam faalde echte vanaf elf meter . Tien minuten later weer een wereldkans. Na weer goed voorbereidend werk van nieuwkomer Richard Hodiamont miste Nick uit een eigenlijk niet te missen positie. En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. In de 85e minuut scoorde RKVVM 2 de gelijkmaker, 2-2. Zeer zuur als je naar het wedstrijdbeeld kijkt, maar op voorhand een bonus punt.

Dinsdag 1 mei op de Dag van de Arbeid wacht om 20.00 uur Leonidas 2 uit. Weer een zespuntenwedstrijd. Bij winst is klassebehoud zo goed als zeker.