Walram verplettert Willem 1 in laatste thuisduel

Met een monsterscore van 11-0 in de laatste thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst, Willem 1, heeft kampioen en promovendus Walram het seizoen formidabel én als sterkste van het hele seizoen afgesloten.

Binnen tien minuten had Walram al twee dotten van kansen gemist door Bas Hartog. Een minuut later rondde Lars Feuler een goedlopende aanval via Mike Willems doeltreffend af: 1-0. Het begin van een hele reeks missers en doelpunten. Het duel verandert dan in een groot kansenfestival, met de 2-0 van Angelo Rouwette halverwege de eerste helft. Vervolgens een reeks missers van Lars Feuler, Mike Willems en Kenneth Leunissen. Maar de opponent straalde vandaag nauwelijks gevaar uit en kon amper een vuistje maken.

Op het half uur tekent Willems voor 3-0, Hartog heeft geen geluk in de afronding en mist opnieuw. Dat geluk heeft wel Willems die met zijn fabuleuze traptechniek een vrije trap- zijn handelsmerk langzamerhand – de bal vanaf 25 meter in de kruising jaagt: 4-0. De Maastrichtse keeper raakt geblesseerd en wordt vervangen. Leunissen en Rouwette zetten misser vier en vijf op het bord. De pas ingevallen doelman mag kort daarop naar de 5-0 achter zich vissen, een hard schot van Rouwette via de paal. Willems mist vlak voor de thee voor de zijn derde treffer.

Plots krijgt Willem 1 na de pauze de eerste kans maar doelman Patrick Ruijters ‘kijkt’ de vrije trap over het doel. Demir Turkesic heeft Hartog in de punt afgelost, Rouwette weet een pass van Willems in 6-0 te vertalen. Een kopbal van Leunissen vindt geen genade bij de Maastrichtse doelman. Willems krult vlak voor het uur nog maar eens een vrije trap binnen via de paal: 7-0. Feuler maakt plaats voor Reno Voorjans en die ziet kort daarop Turkesic uit een hoekschop de achtste treffer binnen koppen, meteen gevolgd door de 9-0 van…..Willems.

Nog 20 minuten op de klok en de dubbele cijfers dienen zich aan. Dominic Makatita maakt plaats voor Ricardo Rouwette. Leunsissen en diezelfde Rouwette produceren nog eens twee missers en zien dat doelman Ruijters aan de overkant een pingel voor de 10-0 binnen trapt. Vreugde alom! Zeven minuten voor tijd komt er een einde aan het ‘doeltrappen’ als Turkesic de elfde over de doelman lobt. Leunissen raakt nog een keer de kruising, de Willem 1-doelman gooit zijn hele hebben en houden in de strijd om Willems en Angelo Rouwette van verdere treffers af te houden. Met dit resultaat is de Maastrichtse ploeg gedoemd volgend jaar een trapje lager te spelen.

Volgende week speelt Walram het laatste duel in de vierde klasse, uit bij degradant SCG in Gronsveld.

Walram 2 speelde in het laatste competitieduel thuis 0-0 tegen Kerkrade West. Walram 3, op bezoek bij Berg 3, kwam tot 1-1 en speelt zondag de laatste wedstrijd thuis tegen nummer laatst, Hulsberg 5.X