Rick Sour nieuwe jeugdcoördinator

Met ingang van het nieuwe seizoen is Rick Sour (28) de nieuwe jeugdcoördinator van VV Walram, voor alle jeugdgroepen. Hij is verantwoordelijk voor de technische invulling binnen de jeugdafdeling en afstemming met alle jeugdleiders. Jan Huijnen zal specifiek gaan werken met de allerkleinsten en jonge instromers (mini-F, F-jeugd) en hier ondersteuning bieden op het technische vlak.

De komende maanden zal Rick gebruiken om ‘een rondje langs de velden’ te maken en op die manier kennismaken met spelers en trainers. Rick zal o.a. verantwoordelijk zijn voor de nieuwe teamindelingen, maar ondersteunt ook Leon Bemelmans, Reggie Spangenberg en Jordy Reneerkens bij de uitwerking van het Walram Plus Project.

Rick is actief als middenvelder bij tweedeklasser Geusselt Sport en woont met zijn vriendin sinds anderhalf jaar samen, net over de grens bij Kanne, in Eben-Emael. Vanaf zijn zesde jaar is hij actief in de voetbalsport. Speelde o.a. bij Meerssen en een jaar Vinkenslag. Bij WVV (de voorloper van het huidige Geusselt Sport) werd hij door MVV gescout en belandde via de A-jeugd in MVV 2. Ook maakte hij deel uit van de ‘grote’ MVV-selectie, destijds onder leiding van Robert Maaskant. “Bij zijn opvolger Fuat Capa ging het mis, dus stapte ik op.”

Rick is met zijn bedrijf RS Training & Coaching actief als personal trainer, small group training, voedingsadviezen en nazorg fysiotherapie. Zijn keuze voor jeugdcoördinator bij Walram is simpel. “Mijn huidige trainer Wil Kruijntjes bracht mij in contact met Leon Bemelmans en Reggie Spangenberg. Beiden waren gestart met het Walram Plus Project en Wil had weinig tijd om hierin mee te draaien. Hij koppelde dit naar mij, ik was meteen enthousiast. Een uitzonderlijk goed moment om op het verzoek van Walram in te gaan. Daarnaast natuurlijk krijg ik nog tal van andere taken binnen de bovenbouw van de jeugdafdeling.”

Zijn vorige werkgever in de fysiopraktijk in Berg zette Rick Sour, na het volgen van diverse cursussen, in om patiënten steun en nazorg te bieden nadat hun behandelingen waren afgelopen. “Noem het maar een verlengde armconstructie in de nazorg, een onderdeel dat vaak vergeten wordt. Voor alle patiënten, ook top- en breedtesporters moet aandacht zijn.” Dus koppelde hij zijn eigen bedrijf aan dat van zijn vorige werkgever.

Van het Walram Plus Project verwacht hij veel. “Ik ben gecharmeerd van de eerste indrukken die ik heb gekregen. Is uniek op amateurbasisniveau! De eerste contacten met Leon bevielen goed, dus was er al snel een band en vertrouwen. Een mooie uitdaging bij een nieuwe club! Belangrijk dat er mensen achter je staan en dit Project mede gestalte gaan geven.”

In eerste instantie ligt zijn taal dus bij de oudste jeugd. “Daarna zullen wel bekijken of we ook voor de senioren iets extra’s kunnen betekenen. Voor de teamindeling voor komend seizoen gaan we de laatste maanden sterk letten op technische en tactische vaardigheden, kijken of spelers een hoger niveau aan kunnen. We bekijken de totale ontwikkeling van elke individuele speler en stemmen daar ons programma op af. We willen uiteindelijk alle jeugdspelers wat extra’s bieden bij Walram. De kans om zich door te ontwikkelen, maar ook proberen te behouden voor de club. Spelers van de senioren bijvoorbeeld laten meetrainen bij de jeugd. Studies plannen, bijbaantjes inpassen. Kortom: er ligt voorlopig genoeg werk!”

Op maandag en woensdag zal Rick zo vaak als mogelijk aanwezig zijn op het complex om te observeren. Op zaterdag bezoekt hij dan de wedstrijden, uit of thuis, om een duidelijk beeld van het niveau van iedere speler te krijgen. Contact met de huidige trainersgroep is van eminent belang, weet ook Rick Sour. Samen kun je veel, in je eentje doe je niks!