Gelijkspel terechte uitslag voor Walram

Tegen het Maastrichtse Jekerdal heeft Walram het traditioneel erg lastig. Het was tot afgelopen zondag de enige ploeg waar tegen de Valkenburgers niet wisten te scoren.

Nu, in het ‘uitduel’ in het eigen sportpark, zou blijken dat er weer een gigantische klus lag te wachten op de roodhemden. Het eerste kwartier waren er nog wat aftastende verkenningen. Plots sloegen de Maastrichtenaren resoluut toe toen een misverstand tussen defensie en de doelman niet volgens afspraak werd opgelost. De behendige Jekerdal-aanvaller Lars van Buggenum lobde de bal fraai over doelman Bas Piëtte: 0-1. Een domper, zo vroeg in de wedstrijd.

Kort daarna leek het pleit beslecht: een voorzet vanaf links zeilde over de Valkenburgse doelman richting tweede paal. Net iets te hoog voor de Jekerdal-speler die in een fractie van een seconde dacht aan ‘hand van God’, ooit op een WK voorgespeeld door de Argentijn Maradonna. Gelukkig doorzag de goed fluitende jonge scheidsrechter Hameleers (20) uit Echt de ‘kwade’ bedoelingen en beloonde de act met geel! Jekerdal bleef tot aan de pauze de betere ploeg. Tot echte kansen of sprankelend spel kwamen beide teams zelden.

Een getergd Walram begon voortvarend aan de tweede helft, wetende dat verlies een streep door alle eventueel geplande festiviteiten vandaag maar ook over twee weken zou trekken. Hier een daar een kans of kansje, het kon alle kanten op. Reno Voorjans had tien minuten na de pauze de gelijkmaker op de pantoffel maar zijn schot ging richting blauwe container! Jekerdal pakte de zaken ‘professioneel’ aan, daar waar nodig werden plots tal van blessurebehandelingen noodzakelijk. Walram moest iedere keer opnieuw in het ritme komen en dat kostte extra kracht.

Twintig minuten voor tijd belandde een pass over 40 meter van Lars Feuler vanuit het middenveld precies in de voeten van de sprintende Daimy Nijenhuis. Die omspeelde zijn ‘kwelgeest’ en prikte de bal keurig over de uitgekomen keeper vanaf rand strafschopgebied in het doel: 1-1 en héél veel hoorbare opluchting.

Van een vervroegd kampioensfeestje was al lang geen sprake meer omdat achtervolger Wijnandia dik in de plus stond tegen nummer laatst, SCG. “Dan maar voor de eigen drie punten gaan,” moet Walram gedacht hebben. Nog meer inzet, nog meer druk.

In de slotminuten verscheen Bas Hartog zo vrij als een vogeltje voor de keeper, weer rand zestienmeter. Maar deze keer bleef doelman Jules Frère als winnaar overeind. “Bas had met die actie het duel nog kunnen omdraaien,” analyseerde Reneerkens. “Een terechte uitslag,” daar waren de beide trainers het na afloop over eens. “Onze vervangers doen het goed, dus er zijn geen excuses omdat we een aantal vaste krachten missen. De komende week zonder wedstrijd, komt goed van pas om de ploeg daarna voor te bereiden op het duel met Hulsberg. Niet makkelijk. Die ploeg speelt nog voor de derde periode!”

De tweede ploeg ging opnieuw fors onderuit in het thuisduel tegen de reserves van De Leeuw: 2-9. Uit bij Minor 4 verloor Walram 3 met 3-0.

Bas Hartog mist de kans op 2-1 tegen Jekerdal

Speler Jekerdal imiteert ‘de hand van God’ van Maradonna