Walram wint moeilijk duel, achtervolgers morsen punten

Door een nipte 0-1 zege bij het Maastrichtse RKVVL/Polaris én puntenverlies van de directe achtervolgers Wijnandia en RKVCL, ligt Walram, met nog zes duels te gaan, stevig op ‘pole position’ voor de titel in 4A. Negen en twaalf punten voorsprong vormen nog steeds geen garantie op die felbegeerde promotie. Het gevaar ligt elke week op de loer: clubs die de koploper pootje willen lichten en daarmee hun saaie seizoen wat meer kleur geven.

Makkelijk ging het ook deze 20e wedstrijd niet op het hobbelige veld van de Maastrichtse fusieclub. Vanaf het eerste fluitsignaal zette Walram de thuisploeg nog wel terug op de eigen helft, maar dit leidde niet tot grote kansen. Even leek de openingstreffer in beeld maar een kopbal van Kenneth Leunissen kon ternauwernood van de lijn worden gehaald.

Halverwege de eerste helft belandde een vrije trap van Mike Willems op het hoofd van Lars Feuler die, fel op de huid gezeten door de Maastrichtse doelman, het leer toch binnen wist te knikken: 0-1.Kort daarop moest Willems geblesseerd naar de kant, Bas Hartog nam zijn positie over. Walram bleef drukken maar fraaie schoten van Leunissen en Angelo Rouwette hadden niet het gewenste resultaat.

Na de pauze zetten de gasten hun offensieve dadendrang voort. Verdediger Olmo Cordeweners had de 0-2 op zijn hoofd maar miste jammerlijk. Met de wind in de rug creëerde RKVVL/Polaris zowaar enkele kansjes maar doelman Bas Piëtte kan tot tweemaal toe pareren. Zelfs in een 1-tegen-1-situatie hield hij het hoofd koel.

De Maastrichtenaren kregen in de gaten dat er wel een puntje te halen viel en dwingt Walram tot counteren. Opnieuw moet Piëtte er tweemaal aan te pas komen om de gelijkmaker uit het Valkenburgse doel te houden.
Tien minuten voor tijd vervangt Demir Turkesic Lars Feuler en neemt de jonge Reno Voorjans de plaats over van de moegestreden Kenneth Leunissen. De counters van de rood-hemden zijn gevaarlijk: uit een van die aanvallen raakt Rouwette jammer genoeg slechts de paal. Nog een keer volgt een ware belegering van de Valkenburgse veste, maar de defensie geeft ditmaal geen krimp.

Walram 2 stuurde de reserves van Simpelveld met een alleszeggende 7-1 nederlaag terug naar huis. Walram 3 redde het niet bij koploper Geuldal 4: 6-0.

Komende zondag om 14.30 uur de derby tegen de buren uit Berg. De 3-1 nederlaag van eind oktober zit de Walrammers nog erg hoog.