Ben Habets nieuwe trainer Walram 1

Met ingang van het nieuwe voetbaljaar 2018/2019 wordt de 58 jarige Ben Habets uit Maastricht de opvolger van de vertrekkende trainer Jordy Reneerkens. Na een zorgvuldige selectieprocedure in nauwe afstemming met de selectie van Walram 1 is unaniem de keuze gevallen op deze enthousiaste Maastrichtenaar, die momenteel nog aan het roer staat bij RKVVL/Polaris.

Met de keuze voor Ben Habets worden vele trainersjaren aan ervaring binnengehaald naar Sportpark Oost. Ben kan buigen op liefst 22 jaren aan werkervaring in het trainersvak voornamelijk in de regio Maastricht. In zijn carrière is Ben gemiddeld twee tot vier jaren trainer geweest bij o.a. Rapid (kampioenschap 3e klasse), Heer, Scharn, Willem 1, RVU, en RKHSV (kampioenschap 4e klasse). Aan het eind van dit seizoen sluit Ben Habets een liefst vierjarig verblijf bij RKVVL/Polaris af, waar hij een heel jeugdig en talentvol elftal achterlaat.

“Voor mij staat Walram nog altijd te boek als een degelijke en traditierijke voetbalvereniging in Zuid Limburg. Een club met wortels middenin de Valkenburgse samenleving en ook nog eens een opvallend grote supportersschare met een grote betrokkenheid. Voor mij zeker een enorme uitdaging. En met mijn leitmotiv “beide voetjes op de grond en keihard werken”, hoop ik met de talentvolle groep zoals ik Walram 1 ken, veel te bereiken”. Aldus een gemotiveerde en enthousiaste Ben Habets in zijn sollicitatiekeuze voor VV Walram.

In zijn actieve voetbaljaren heeft Ben voor het grootste deel gespeeld bij de jeugd en het eerste elftal van Heer (1e klasse en hoofdklasse), waar hij uiteindelijk een semi-profcontract afdwong bij het Belgische SK Tongeren (1e divisie). Zijn actieve loopbaan heeft hij afgesloten bij voormalig hoofdklasser Vinkenslag. Daarna heeft hij versneld de trainerscursussen Oefenmeester 2 en 3 (huidige UEFA B) succesvol gevolgd.

In zijn maatschappelijke carrière is Ben werkplaatschef VDL Busland, waar hij leiding geeft aan de technische dienst en onderhoudsploeg van de Arriva bussen in Maastricht/Beatrixhaven.

Op de foto: een tevreden voorzitter John Pisters en de nieuwe trainer Ben Habets tijdens de ondertekening van het contract